Propagandistički medij RTRS i Dodikov -srednji prst- Ako nije bilo na Dnevniku, nije se ni desilo (Foto/Video)


Propagandistički medij RTRS i Dodikov -srednji prst- Ako nije bilo na Dnevniku, nije se ni desilo (Foto/Video)

Prekjučerašnji “srednji prst” Milorada Dodika upućen novinarima neposredno prije ulaza u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu, gdje je dao izjavu u predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu, izazvao je priličnu buru u javnosti u Bosni i Hercegovini.

Mediji su redom osuđivali ovaj Dodikov bahati i prostački potez. Svi osim Radio Televizije Republike Srpske. Za nju ovaj “nemili incident” kao da se nije ni desio.

 

RTRS je, naravno, ispratio Dodikove prekjučerašnje aktivnosti, od dolaska u Tužilaštvo, pa sve do njegove konferencije za medije nakon toga. “Zanimljivo” je da je i RTRS emitovao snimak dolaska Dodika, odnosno prolaska u automobilu pored novinara i ulaska u zgradu Tužilaštva, samo sa “malom intervencijom” – isjekli su dio snimka na kojem Dodik pokazuje srednji prst novinarima.

Na snimku se prvo vidi kako automobil, u kome se nalazi Milorad Dodik, prilazi novinarima, odnosno zgradi Tužilaštva, pa onda slijedi mali prekid, dok se snimak završava prolaskom automobila i ulaskom u dvorište Tužilaštva. “Montirani” snimak je RTRS emitovao u svim informativnim emisijama zanemarujući Dodikov vulgarni potez.

Dok su mediji i udruženja novinara osuđivali prekjučerašnju Dodikovu gestu, RTRS je, ne samo prećutao, nego i izbacio iz video snimka Dodikov “srednji prst”. Ipak, ne smijemo zanemariti činjenicu da “mili vođa” u očima “javnog glasila vlasti” ne smije biti predstavljen onakav kakav jeste – bahat, vulgaran i nekulturan.

Video: TV BN/RTRS/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter