Protest u Bijeljini - Doktori i medicinari pružili podršku smijenjenoj direktorici bolnice

Protest u Bijeljini - Doktori i medicinari pružili podršku smijenjenoj direktorici bolnice

Veći broj doktora i medicinara jutros se okupio ispred bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini kako bi pružili podršku smijenjenoj direktorici Milici Lovrić.

Okupljeni radnici su danas pohvalili rad sad već smijenjene direktorice i nabrojali sve pozitivne aktivnosti koje su sprovedene u posljednjih šest mjeseci.

Vlada Republike Srpske je smijenila Lovrićku i na njeno mjesto postavila Zlatka Maksimovića.

Milica Lovrić, bivša direktorica bijeljinske bolnice, kaže da je žrtvovana u cilju "viših interesa i da vjeruje da oni koji su to učinili znaju šta rade".

Kaže da nema nikakve odgovornosti kada je u pitanju njena smjena i da je to sve dio, kako je rekla, veće politike i ostvarenja nekih viših ciljeva.

Za izvještaj koji se pojavio optužila je Ministarstvo zdravlja, navodeći da su ga zbog "nečijih većih ciljeva frizirali", piše portal BNTV.

Ona ističe da je ponosna na sve što je učinila u posljednjih šest mjeseci kada je u pitanju funkcionisanje bolnice u Bijeljini, koja je regionalna zdravstvena ustanova, gdje je, kako navodi, zahvaljujući njoj i njenom timu podignut na veći nivo kvalitet zdravstvene zaštite.

Naglašavajući da je funkcioner SNSD-a, trenutno je poslanik te stranke u NSRS, a bila je u dva mandata i odbornik u gradskoj skupštini, Lovrić je mišljenja da se njenim radom mogu ponositi i oni koji su je na tu funkciju postavili.   

Milica Lovrić jučer je smijenjena sa funkcije direktorke bolnice u Bijeljini, a na to mjesto je postavljen Zlatko Maksimović.

Na pres konferenciji pojavili su se i neki predstavnici njenog tima koji su iskazali žaljenje što je došlo do kadrovskih promjena u toj zdravstvenoj ustanovi, ali su pojedini poželjeli sreću i novom rukovodnom kadru.

Zanimljivo je da su i danas zdravstveni radnici prekršili naložene epidemiološke mjere zbog COVID-19, jer su se na pres konferenciji za novinare pojavili u većem broju od dozvoljenog, a ni fizička distanca nije poštovana.  

Na pres konferenciji pojavili su se i neki koji se nalaze u samoizolaciji, a svoje prisustvo su najavili preko društvenih mjera.

Izvor: srpskainfo.com/rtvbn

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks