Psihijatrijska bolnica: Čovjek koga su na vlast dovezli strani tenkovi uvodi Zakon o stranim agentima? (Foto)


Psihijatrijska bolnica: Čovjek koga su na vlast dovezli strani tenkovi uvodi Zakon o stranim agentima? (Foto)

Vlada Republike Srpske je utvrdila Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. Vlada Republike Srpske je u četvrtak, u nastavku 13. sjednice, utvrdila Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Zakon o udruženjima i fondacijama Republike Srpske uredio je pitanja osnivanja, postupak registracije, unutrašnju organizaciju i prestanak rada, s tim da oblast javnosti rada nije regulisao, navodi se u saopštenju Vlade.

“Republika Srpska do danas nije uredila posebnim zakonom oblast javnosti rada neprofitnih organizacija, njihovo političko djelovanje, objavljivanje finansijskih izvještaja, vođenje poslovnih knjiga kao i nadzor nad zakonitošću rada i ostale odredbe o radu neprofitnih organizacija. Nepostojanjem zakona kojim se propisuje oblast javnosti rada neprofitnih organizacija, njihovo političko djelovanje, objavljivanje finansijskih izvještaja, vođenje poslovnih knjiga kao i nadzor nad zakonitošću rada i ostale odredbe o radu neprofitnih organizacija, stvaraju se pretpostavke za urušavanje pravnog sistema i ustavnog uređenja Republike Srpske i čine štetne posljedice na rad organa i organizacija Republike Srpske”, ističe se u saopštenju.

Dakle, u danu kada je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Nacrt izmjena i dopuna krivičnog zakonika Republike Srpske koji, između ostalog, predviđa i kriminalizaciju klevete i uvrede u Republici Srpskoj, Vlada Republike Srpska usvojila je Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog “antidejtonskog djelovanja”, ali i utvrdila Nacrt zakona o djelovanju nevladinih organizacija, kojim Milorad Dodik prijeti već odavno.

Ovim su vladajući u RS napravili korak bliže realizaciji Dodikovih prijetnji da će nevladine organizacije podvesti pod strane agente.

Foto naslovna: Gerila info
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter