Rat zvezda - Federer -ne ume- sa Novakom

Rat zvezda - Federer -ne ume- sa Novakom

Bivši Dejvis kup reprezentativac Švajcarske Klaudio Mezadri smatra da odnosi između Novaka Đokovića i Rodžera Federera nisu tako idilični.

Mezadri, koji je sada TV komentator, u intervjuu za švajcarski dnevnik "Blik", kaže da je Federer u daleko boljim odnosima sa velikim rivalom, Rafaelom Nadalom.

Priča o odnosima među najboljim svetskim teniserima isplivala je na površinu u nedelji kada je postalo jasno da su se Federer i Nadal našli sa jedne, a Đoković sa druge strane u situaciji oko glasanja o odlasku Krisa Kermoda sa mesta prvog čoveka ATP. 

"Rodžer voli nedvosmislene ljude, koji cene jedni druge. U tom pogledu on je imao izvesnih poteškoća sa Đokovićem. Bilo je situacija kada je morao da se prilagođava Novaku. Oni su prijateljski nastrojeni, ali i rezervisani jedan prema drugome. Rodžer mi je rekao da, bez obzira na to što je Novak prijatan i zabavan, on nije do sada uspeo da ga odgonetne", izjavio je Mezadri. 

On je dodao i da Federera često nervira ponašanje Đokovića na terenu. On je dao primer sa Vimbldona prošle godine kada je publika zviždala Novaku posle pobede nad Kajlom Edmundom. Rodžeru se nije dopala Novakova reakcija na to.

"Kada publika podržava protivnika, Đoker odgovara uznemirujućim gestovima. Iako je on taj koji traži ljubav publike, on je obično taj koji gubi kontrolu nad situacijom. Po Rodžeru, Novakova uvredljiva reakcija reflektuje tamnu stranu njegovog karaktera". 

On je rekao da je odnos sa Nadalom sasvim drugačiji. 

"Rivalstvo među Novakom i Rodžerom je dominantno, dok prema Nadalu, bez obzira na intenzitet rivalstva na terenu, ima više poštovanja i simpatija", dodao je Mezadri. 

On je na celu situaciju dolio ulje na vatru tvrdnjom da navodno Novak nije imao vremena za sastanak sa Federerom pre nego što se glasalo o smeni Kermoda, te da su se Federer i Nadal u celoj priči osetili kao da je njihovo mišljenje zaobiđeno. 

"Jednostavno, imate igrače koji više vole rat, kao nekad Lendl i Mekinro", zaključio je Mezadri. 

Mezadri je u karijeri osvojio jednu ATP titulu (Ženeva, 1987) i najbolji plasman mu je bio 26. mesto iste godine.

 

Izvor: b92