Rekla je da će ga čekati, udala se za drugog i onda je čuo da je sebi pucala u glavu (Video)

Rekla je da će ga čekati, udala se za drugog i onda je čuo da je sebi pucala u glavu (Video)

Pesma "Tu noć kad si se udavala" jedna je od najlepših balada "Prljavog kazališta", ali malo ko zna kakvu tužnu priču krije.

Po legendi koja se godinama prepričava Jasenko Houra, lider benda, imao je devojku u koju je bio jako zaljubljen i kada je polazio u vojsku pitao ju je da li će ga čekati i ona je to obećala.

Međutim, kada se Houra vratio iz vojske sa bendom je zakazao svirku na jednom venčanju i to je bilo venčanje njegove devojke.

VIDEO:

U jednoj verziji ova priča ima još tragičniji kraj. Nedugo nakon venčanja, devojka je sebi oduzela život kada je sebi pucala u glavu.

Houra nikada nije potvrdio, ali ni demantovao legendu koja se veže uz ovu pesmu.

Još jedna prelepa balada krije priču tragične ljubavi.

U pitanju je pesma "Bacila je sve niz reku" od "Indexa".

VIDEO:

To je priča o velikoj ljubavi Davorina Popovića i anonimne devojke iz Sarajeva. Uoči venčanja, devojka je abortirala i nestala. Mnogo godina kasnije, na koncertu u Švedskoj, Davorinu Popoviću se učinilo da je vidi sa bine, ostavio je mikrofon i sjurio je u publiku. Međutim, nije je našao i više je nikad nije video.

VIDEO:

A kako se priča i pesma Vesne Zmijanac "Čiji su ono svatovi" nastala je po tragediji koja je zadesila mladi zaljubljen par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja su pošli na probu venčanja. Međutim, na putu su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su oboje poginuli.

 

Foto naslovna: Screenshot/Jasenko Houra

Izvor: Blic