Režim se jedino naroda plaši: Podrška protestu novinara koji mora podržati kompletna opozicija (Foto/Video)


Režim se jedino naroda plaši: Podrška protestu novinara koji mora podržati kompletna opozicija (Foto/Video)

Režim ignoriše puls naroda, upozorenja novinara i veliki otpor usvajanju izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske, koji suštinski znači progon istine i gušenje slobode govora. Iako sam na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske tražio, skupa sa Igorom Crnatkom, da se sa Dnevnog reda skine druga tačka i sporni Zakon, skupštinska većina je glasala protiv skidanja i naći će se na redovnoj sjednici koja počinje u naredni utorak.

Režim se ne plaši nikog osim naroda, i jedino ga masovni protest, otpor i blokade mogu spriječiti od nauma da uđemo u poslednji stadijum diktature, jednoumlja i totalitarizma. Udruženja novinara najavljuju proteste a Lista za pravdu i red, vjerujem i ostatak opozicije, pružiće maksimalnu podršku, jer se ovo tiče svih. Političari ne treba da se obraćaju na skupu, ali iako je kratko vrijeme treba podržati organizaciju i pozvati narod da izađe i suprotstavi se nasilju i tiraniji.

Prije dvije godine režim je pokušao da uguši BN televiziju, ugasi repetitore i tako onemogući narod da gleda najgledaniju i najuticajniju televiziju u Republici Srpskoj, ali je ustuknuo i povukao se nakon masovnog protesta održanog na Trgu Krajine u Banjaluci. Smatram da i sada treba uraditi isto, koristiti sve nenasilne vidove građanskog otpora kako bi se spriječilo usvajanje spornog zakona.

Na kraju podsjećanje na veliki narodni protest održan na Trgu Krajine zbog pokušaja režima da uguši BN televiziju…

 

VIDEO: https://www.youtube.com/live/oIo5QnF494Q?feature=share

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter