Režim u Republici Srpskoj bahato ponižava narod a posebno borce: Ordenje za zločince u Derventi?


Režim u Republici Srpskoj bahato ponižava narod a posebno borce: Ordenje za zločince u Derventi?

Derventa u Hrvatskoj – Milanović u Derventi u subotu drsko provocira, odlikuje HVO i HV

Nova nevjerovatna provokacija predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, velikog prijatelja Milorada Dodika i Željke Cvijanović, koji danas boravi u službenoj posjeti Derventi, gradiću na sjeveru Republike Srpske i BiH. Prema najavama protokola sa sajta predsjednika Hrvatske, Milanović dolazi u Derventu kako bi odao počast poginulim pripadnicima Hrvatske vojske i 103. derventske brigade Hrvatskog vijeća odbrane, tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Milanović će prvo biti na misi poginulim Hrvatima, borcima HVO, a potom na Mezarju u Derventi odati počast i poginulim borcima HVO Bošnjacima, muslimanske vjeroispovjesti? Nakon toga ide na svečanost osnivanja 103 derventske brigade HVO, te će u sred Dervente i Republike Srpske odlikovati brigadu, sve uz pratnju i obezbeđenje pripadnika Policije i MUP-a Srpske!?

Radi se o nevjerovatnoj provokaciji da hrvatski predsjednik u sred Republike Srpske veliča i odlikuje pripadnike zloglasne 103. brigade HVO čiji su pripadnici počinili brojne razne zločine nad Srbima, prije svega civilima.

Neki od pripadnika HVO-a i 103 brigade su optuženi i procesuirani zbog zločina počinjenim nad Srbima u Derventi 1992. godine, a dok su Hrvati vladali gradom, do juna 1992. godine, zgrada bivšeg Doma JNA bila je logor u kome su zatvarani Srbi.

Tužno je da sve to radi uz saglasnost i podršku Milorada Dodika i Željke Cvijanović, čiji su bliski rođaci i ujčevina iz porodice Marić na ovom prostoru takođe ratovali protiv Srba i Vojske Republike Srpske kao pripadnici Hrvatske vojske i HVO-a.

Milanović kupi poene i vodi kampanju, koristi što su Dodik i Cvijanovićka njegovi podanici i marionete, ali ovakve stvari predstavljaju uvredu nacionalnog dostojanstva i ponosa srpskog naroda. Dodik i Željka će snositi posledice i odgovornost pred narodom zbog poniženja i veleizdaje, a treba se samo zapitati šta bi se dogodilo da je situacija drugačija i da recimo predsjednici Srbije ili Republike Srpske odu u Knin, Benkovac ili Obrovac da odaju počasti poginulim Krajišnicima, odlikuju borce i brigade Vojske Republike Srpske Krajine?

Nemoguće je to i zamisliti, a ne da se dogodi, jer Hrvati nemaju izdajnike i sluge protivnika, kao mi Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Ovo je veliki skandal i vlast će morati da položi račune narodu ko je dozvolio ovakva poniženja Srba i Republike Srpske, jer ako su Dodik i Željka sluge i podanici Milanovića i Hrvata, nije cijeli narod, koji se hrabro borio za slobodu.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter