Ruski oligarh u potrazi za lijekom od mamurluka i droge u kući šamana za vudu rituale pronašao smrt (Foto)


Ruski oligarh u potrazi za lijekom od mamurluka i droge u kući šamana za vudu rituale pronašao smrt (Foto)

JOŠ jedan ruski oligarh pronađen je mrtav. Riječ je o Aleksandru Subotinu, koji je umro ovoga vikenda pod misterioznim okolnostima. Oligarh je umro u kući šamana, barem tako navode ruski mediji. 

Subotin je bivši izvršni direktor ruske naftne kompanije Lukoil i posljednji je u nizu ruskih oligarha koji su umrli pod sumnjivim okolnostima nakon što je krenula ruska invazija na Ukrajinu. 

Pronađen je mrtav u podrumu kuće šamana u Mitiščiju, gradu sjeveroistočno od Moskve, nakon što je navodno pretrpio srčani udar, objavila je ruska novinska agencija TASS. Dodaje se kako je otvorena istraga oko njegove smrti.

Milijarder, kako je izvor rekao za TASS, otišao je u kuću šamana u stanju teške opijenosti nakon što se alkoholizirao i konzumirao drogu dan ranije. Njegovo tijelo otkriveno je u prostoriji u podrumu koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale", prenose ruski mediji. 

Lokalni mediji pišu da je Subotin otišao do šamana u potrazi za lijekom za mamurluk u kojem je navodno bio otrov žabe krastače. Idućeg jutra pronašli su ga mrtvog šamani Magua Flores (pravo ime Aleksej Pindžurin) i Tina Kordoba (pravo ime Kristina Teihrib), navodi se u lokalnim izvještajima koji se pozivaju na verziju događaja kojoj su sklone ruske vlasti.

Taj par, navodi se, liječi klijente prizivajući duhove i žrtvujući životinje, čija tijela potom umaču u krv pijetlova. 

Međutim, za sve ove tvrdnje nema nikakve potvrde iz policije, a ostali detalji o tome što je uzrokovalo njegovu smrt ostali su nepoznati od ponedjeljka poslijepodne. Državnim istražiteljima bračni par šamana rekao je da im je Subotin bio prijatelj i demantirali su da su ga podvrgnuli šamanskim ritualima za novac.

Ruske vlasti pokrenule su kaznenu istragu o Subotinovoj smrti dok pokušavaju utvrditi njezin uzrok, javlja TASS. Istražitelji će također provesti istragu o tome jesu li droge bile prisutne u njegovoj krvi kada je umro, prenosi Newsweek.

Njegova smrt dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Lukoil pozvao na brz završetak rata između Rusije i Ukrajine. Lukoil je druga najveća ruska naftna kompanija. 

Niz ruskih oligarha koji su skončali pod sumnjivim okolnostima, trojica nađena sa ženama i djecom

Subotin je jedan u nizu mrtvih oligarha, a popis ruskih bogataša koji su skončali pod nejasnim okolnostima od početka invazije sve je veći. Pojavile su se mnoge sumnje u to da se radi o samoubojstvima ili o ubojstvima i samoubojstvima (uz trojicu oligarha pronađena su tijela žena i djece) te da se zapravo radi o likvidacijama po nalogu Kremlja koje su izvedene tako da izgledaju kao da se radi o samoubojstvima odnosno ubojstvima i samoubojstvima unutar obitelji. 

Ruski oligarsi umiru jedan za drugim. Trojica su nađena sa ženama i djecom

Tijelo Sergeja Protosenje, bivšeg potpredsjednika i glavnog financijaša Novateka, velike plinske tvrtke koja je u djelomičnom vlasništvu Gazproma, pronađeno je obješeno u vrtu unajmljene vile u Španjolskoj 22. travnja. Njegova supruga i kći pronađene su mrtve u svojim krevetima s ubodnim ranama. Njegov sin Fedor (22) izrazio je skepsu u verziju o obiteljskom ubojstvu i samoubojstvu. 

Dan ranije Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanka i bivši dužnosnik u uredu predsjednika i u ruskoj Dumi, pronađen je mrtav s pištoljem u ruci i prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi 18. travnja. S njim su pronađena i njegova prema nekim izvještajima trudna supruga Jelena te 13-godišnja kći Marija, obje mrtve. Svi troje imali su prostrjelne rane. 

Manje od mjesec dana kasnije i dan nakon početka invazije na Ukrajinu, 25. veljače, zamjenik direktora Gazproma Aleksandar Tjulakov (61) pronađen je obješen u istom ograđenom naselju za bogataše, u garaži luksuzne kuće.

Milijarder Vasilij Melnikov, direktor tvrtke za medicinsku opskrbu MedStom, pronađen je mrtav sa svojom 41-godišnjom suprugom Galinom i dvojicom svojih malenih sinova (stariji je imao 10, a mlađi 4 godine) u njihovom milijunskom domu u Nižnjem Novgorodu. Njih troje imali su ubodne rane, Melnikovu je prerezana arterija, a noževi su pronađeni na mjestu zločina.

Nejasno je i kako je umro Mihail Watford, koji je živio u Britaniji, a bogatstvo je stekao u ruskom plinskom i naftnom biznisu, notornom po korupciji i slizanosti s Kremljem.

Još jedna smrt o kojoj se govorilo u medijima kao nerazjašnjenoj dogodila se tri tjedna prije ruske invazije. Riječ je o smrti Leonida Šulmana, direktora transporta Gazprom Investa, financijskog krila Gazproma, koji je pronađen 30. siječnja u svojoj kolibi u naselju Lenjinski, u okolici Sankt-Peterburga.

Foto naslovna: lidermedia.hr
Izvor: index.hr

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter