Samo arči! Nova službena Škoda za ličnu upotrebu! Kako se koristi imovina u vlasništvu Srpske? (Foto)


Samo arči! Nova službena Škoda za ličnu upotrebu! Kako se koristi imovina u vlasništvu Srpske? (Foto)

Nova službena Škoda za Komisiju za koncesije. Ova komisija velik novac troši na reprezentacije u zemlji i inostranstvu i usluge ugostiteljskih objekata u Banjaluci.

Komisija za koncesije Republike Srpske početkom ove godine nabavila je novo službeno vozilo Škoda Superb. Vozilo je plaćeno 87 000 maraka bez PDV. Upitna je potreba za novim vozilom koje gotovo nikada nije parkirano na službenom parkingu Komiisje za koncesije nakon radnog vremena ili vikendom.

Novi Superb plaćen 87 000 maraka bez PDV-a kupljen je u Banjaluci u “Vidoviću”. Za kupovinu novog službenog automobila bila su tri člana komiisje dok su dva bila protiv. Komisija za koncesije Republike Srpske, inače, prije kupovine novog Superba raspolagala je sa dva luksuzna automobila, Passat sedmicom, starom desetak godina, i Citroen Elysse.

Zanimljivo je da je nova Škoda kupljena u periodu velike finansijske krize u Komisiji za koncesije kada je Vlada Republike Srpske kasnila sa uplatama dvije tranše za plate i doprinose, za novembar i decembar. Novo vozilo je kupljeno za potrebe predsjednice Komisje Maje Šuput koja je, inače, kadar Socijalističke partije Petra Đokića.

Iz Komisije za koncesije Republike Srpske nisu odgovorili na pitanja koja smo im poslali 12. marta a u vezi su sa nabavkom novog automobila, prezentacija u zemlji i inostranstvu i plaćanja hotelskih usluga.

Gdje je Superb vikendom i nakon radnog vremena?

Gerila info je u nekoliko navrata, bezuspješno, pokušala da na parkiralištu ispred zgrade u kojoj se nalazi Komisija za koncesije Republike Srpske zatekne najnovije službeno vozilo ove republičke komisije. Vozilo smo zatekli jednom, u toku radnog vremena.

U dva navrata službeno vozilo koje koristi predsjednica Komisije za koncesije Republike Srpske Maja Šuput nismo zatekli na parkingu poslije radnog vremena i vikendom. Naši izvori iz ove komisije tvrde da predsjednica komisije nakon radnog vremena službeno vozilo koristi u privatne svrhe. Isto tvrde za zamjenika predsjednika komisije koji, prema saznanjima Gerila info, ima i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenih vozila.

Foto: Gerila.info/Parking ispred Komisije za koncesije vikendom

Foto: Gerila.info/Parking ispred Komisije za koncesije radnim danom nakon isteka radnog vremena

Komisija za koncesije Republike Srpske nije izdašna samo kada je nabavka novih automobila u pitanju. U ovoj komisiji u toku ove godine planiraju da na usluge reprezentacija u zemlji i inostranstvu na “Usluge restorana i usluge posluživanja hranom” potroše 10 000 maraka. Prema podacima iz Godišnjeg obavještenja o dodjeli ugovora komisija je prošle godine u zemlji na ugostiteljske usluge potrošila 4 300 maraka. Novac je trošen uglavnom u poznatim banjalučkim ugostiteljskim objektima poput “Krčme Zdravo Lav”, “Orhideje”, “Hotela Integra”, “Vile Vrbas”. Komisija je u više navrata kupovala i u “George komercu”.

Ove godine, piše u Obavještenju o nabavci usluge, u Komisiji za koncesiji planiraju utrošak od 8000 maraka na usluge hotelskog smještaja. Deset hiljada maraka je u posljednjih godinu dana, od februara 2023. do februara 2024. godine, prema istim podacima, potrošeno na nabavku goriva za službene automobile.

Piše: Vladimir Kovačević
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter