Samo se utrkuju sa dodvoravanjima Dodiku

Samo se utrkuju sa dodvoravanjima Dodiku

Svi gradonačelnici, načelnica i direktori utrkivali su se ko će se više dodvoriti predsjedniku SNSD. Jedini gradonačelnik koji je iznio primjedbe i prijedlog je bio Zoran Stevanovic iz Zvornika. Ovo je izjavio doktor Goran Bjeković nakon jučerašnje konferencije vrha Republike Srpske o epidemiološkoj situaciji. "Škrbić, bivši ministar zdravlja, sadašnji Dekan medicinskog fakulteta u Banjaluci kaže da djeca do 10 godina ne obolijevaju. Ustanova u Beogradu "Dragiša Mišović" prima i liječi djecu oboljelu od korone svih uzrasta. Srećom klinička slika su blaže u odnosu na odrasle i djeca dobro podnose ali obolijevaju i prenosioci su bolesti", ističe Bjeković.

On upozorava da je sve manje zdravstvenog kadra, a sve je više umornih i iscrpljenih jedan dio se i razboli, jedan dio i to kvalitetnih napustio zemlju iz poznatih razloga ili otišao u privatnu praksu, tako da sad nisu u kovid sistemu. "Sve nas je manje. A oni bi da gurnu u vatru studente da kao pomažu. Šta da budu-portiru.. Doktor koji završi medicinski fakultet (6 godina traje) i položi stručni ispit  može liječiti bolesnika i imati pacijenta. Student ne može.. Od korone umiru i jedva na kraj izlaze iskusni osposobljen ljekari koji se ni trenutka ne štede a studenti samo mogu biti žrtvovani... To je kao sto i medicinske sestre pokušavaju zamijeniti frizerka a sa nekim skraćenom od godinu dana trajanja srednjim medicinskim školama.. Ne moze to tako gospodo", poručuje Bjeković.

Naglašava da se mora sačuvati kadar koji je školovan i da moraju biti plaćeni za svoj rad. "Morate čuvati i sačuvati i zadržati doktore i sestre koji su školovani i spremni da se bore ali moraju biti poštovani i nagrađeni za svoj nesebičan trud. Umornim zdravstvenim radnicima morate vratiti poštovanje i status i između ostalog da bi ih zadržali morate ih platiti i staviti na prioritet listu, a ne politikante i gradonačenike i načelnike", ističe Bjeković i dodaje: "Vidim juče sve ljudi iz SNSD. Zašto niko iz struke i iz opozicije nije bio na sastanku, npr. načelnik opštine Teslić. Koji je ljekar."

Bjeković naglašava da se svi utrkuju samo u hvalospjevima Dodika i pitanje je koliko on zaista ima informacije tačne. "Moraju se sad vratiti djeca u škole, jer veliki pritisak vrše roditelji protiv ove nerazumne odluke da se djeca onlajn školuju. Ako se nastave pritisci roditelja bojim se da će pasti rejting postupka SNSD i da je glavni to razlog za mjere da se djeca vrate u škole jer pritisak i protesti roditelja samo obaraju rejting vladajuće stranke." "Kaže Dodik ako se razbole nastavnici nećemo imati škole ni nastave. Tačno. Ako se još desetkuju zdravstveni radnici nećemo imati Republike Srpske", zaključuje doktor Bjeković.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks