Saobraćaj u HR -na ivici kolapsa-, kolona od 25 km

Saobraćaj u HR -na ivici kolapsa-, kolona od 25 km

U toku je dosad najudarniji turistički vikend, a to znači da su na putevima širom Hrvatske zavladale velike gužve, prenosi zagrebački "Jutarnji".

Kako navode, saobraćaj je "na ivici kolapsa"

Prema izveštaju Hrvatskog autokluba zbog udesa za saobraćaj je zatvoren autoput A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smeru Zagreba. Obilazak je lokalnim putevima.

Uklonjena su vozila iz saobraćajne nesreće na 231. km autoputa A1, ali između čvorova Gornja Ploča i Maslenica u smeru Splita zbog velike gustine saobraćaja vozi se otežano, u koloni od oko 25 km. 

Vozačima se savetuje da za izlazak s autputa u smeru Splita koriste čvor Gospić. U smeru unutrašnjosti vozi se nesmetano, javlja HAK na svojim službenim stranicama. 

Vozi se u kolonama, izuzetno otežano i uz zastoje na sledećim saobraćajnicama: 

Na autoputu A1 vrlo je gust saobraaj, vozi se usporeno, u koloni u pokretu na deonici između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smeru Splita, a saobraćaj je dodatno usporen zbog vozila u kvaru na 18. km u smeru Karlovca te kod tunela Ledenik, na deonci između čvorova Sveti Rok i Maslenica zbog autobusa u kvaru. 

Na autputu A3,na zagrebačkoj obilaznici od čvora Buzin u smeru čvora Lučko kolona je duga oko 14 km, a iz smera Jankomira oko četiri km. 

Na autoputu A4 Goričan-Zagreb, pred NP Sveta Helena u smeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1,5 km. 

Vrlo je gust saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima u smeru mora, naročito na autoputu A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Gornja Ploča i Maslenica), a gust je saobraćaj i na autoputevima: A3 Bregana-Lipovac u smeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smeru Zagreba i A4 Goričan-Zagreb u smeru Zagreba, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smera, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u RH te sa Srbijom na izlazu. 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, ali pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajaktnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu) te u luci Split.

 

Izvor: B92