Šarović potpisao peticiju -Imam pravo da znam- (Video)

Šarović potpisao peticiju -Imam pravo da znam- (Video)

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović potpisao je danas u Istočnom Sarajevu peticiju "Imam pravo da znam", u okviru inicijative ove stranke za prikupljanje potpisa građana širom Republike Srpske za javno objavljivanje Programa reformi BiH, dokumenta koji je usvojilo Predsjedništvo BiH.

Ovom peticijom SDS traži i sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske jer smatra da parlament Srpske treba da o ovom dokumentu raspravlja prije njegovog zvaničnog slanja u sjedište NATO-a u Brisel.

"Ova naša akcija traje već nekoliko dana u Srpskoj, sa jasnom željom da pobijedimo ravnodušnost i probudimo interesovanje ljudi za nešto što ih se tiče", rekao je Šarović novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je izrazio uvjerenje da će SDS uspjeti u ovoj akciji, čije rezultate namjerava da uputi u Vladu i Narodnu skupštinu Republike Srpske, nakon čega će preduzeti nove konkretne korake.

Član Predsjedništva SDS-a Dragan Mektić kaže da je ovo tek početak aktivnosti koje će SDS sprovoditi da bi srušio ovaj, kako je naveo, "sraman pakt".

VIDEO:


Izvor: Srna/rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks