Sila -uzidana- u Stazu slavnih – Mark Hamil dobio zvezdu u Holivudu

Sila -uzidana- u Stazu slavnih – Mark Hamil dobio zvezdu u Holivudu

U pratnji dva stormtrupera, glumac Mark Hamil, čuveni Luk Skajvoker iz „Zvezdanih ratova“, dobio je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, i prihvatio je s oduševljenjem i poniznošću zbog kojih je omiljen među obožavateljima i četiri decenije nakon prve uloge u toj franšizi.

Hamilu (66) su društvo na svečanosti pravili Harison Ford (Han Solo), reditelj Džordž Lukas, kao i omiljeni robot R2-D2.

„Teško je izraziti svoju zahvalnost, veselje, oduševljenje ovim priznanjem“, rekao je Hamil obožavaocima koji su se okupili na šetalištu ispred bioskopa „El Kapitan“ u srcu Holivuda.

A do pre samo par godina Hamilova zvezda jedva je treptala. U senci Forda i pokojne Keri Fišer nije uspeo da se nametne kao vodeći glumac na velikom ekranu nakon završetka prvog serijala Zvezdanih ratova.

Ali oživljavanje Luka Skajvokera u dva filma Zvezdani ratovi – Buđenje sile i Poslednji džedaj pomoglo je Hamilu da se ponovo nađe u centru pažnje.

„Mark Hamil je lik koji se ne može napisati“, rekao je Lukas. „Oduševljen je svime što radi i upravo sam to tražio za Luka Skajvokera. Dokazao se.“

„Budimo pošteni, da nije bilo genija Džordža Lukasa ne bih ovde danas stajao“, istakao je Hamil. „Promenio mi je život zauvek.“

„Bilo je ovo fantastično putovanje, puno vam hvala i neka sila bude sa svakim od vas“, poručio je Hamil na kraju.


Izvor: RTS