Sindikat metalske industrije i rudarstva: Ne dolijevajte ulje na vatru! Ne izazivajte radnike i narod!


Sindikat metalske industrije i rudarstva: Ne dolijevajte ulje na vatru! Ne izazivajte radnike i narod!

Sindikat metalske industrije i rudarstva Republike Srpske oglasio se povodom situacije u “Alumini” i poručio vlastima da radnici ostaju pri svojim zahtjevima.

“Imajući u vidu da se kampanja otimanja Alumine nastavlja, u kojoj na žalost pored onih koji žele da je otmu, učestvuju i pojedini predstavnici državnih institucija i medija, sindikat još jednom želi da upozori na moguće posledice! Ne doljevajte ulje na vatru! Ne izazivajte radnike i narod! “Alumina” pripada onima koji su je stvarali i svim građanima, a može postati nečije vlasništvo tek kad se završi stečajni postupak nad BIRAČ-om i kad sve bude legalno i u zakonskim okvirima”, poručili su iz sindikata.

Iz ovog sindikata su naglasili da skupa sa radnicima ostaju pri svojim zahtjevima, koji su na protestima upućeni prema Vladi RS.

“Očekujemo blagovremeno stavljanje van snage nelegalno i nezakonito donošenje sporne odluke koja je izazvala sav ovaj haos”, poručili su iz sindikta.

Radnici kompanije „Alumina“ okupili su se u petak u krugu preduzeća kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Vlade RS da proda „Pavgordu“ potraživanja insitucija RS od Fabrike glinice „Birač“ u stečaju.

Sa skupa su poručili da će u ponedjeljak organizovati novi protest i to van kruga fabrike, ukoliko Vlada ne poništi svoju odluku.

Foto naslovna: capital.ba
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter