-Sinergija- i -sabornost- umjesto -simbioze- Kako je Dodik smečovao i zakucao Stanivukovića (Foto/Video)


-Sinergija- i -sabornost- umjesto -simbioze- Kako je Dodik smečovao i zakucao Stanivukovića (Foto/Video)

Teniski turnir u Banjaluci još nije počeo, ali je Dodik već uspješno smečovao i zakucao gradonačelnika, koristeći sada novi termin „sinergija“ i „sabornost“, umjesto uobičajene „simbioze“ da bi ponizio koalicione partnere te opisao pokornost i poniznost svoje nove akvizicije.

Moram priznati da je zakucavanje bilo sa stilom, ali nažalost i istinito, kada je Dodik sinoć rekao da bi Stanivuković visio na ogradi, da je na njegovom mjestu sada Igor Radojičić, napadao i kritikovao projekat pljačke naroda izgradnjom teniskog terena.

Puno se moćnika, političara i tajkuna masno ugradilo u projekat Skadra na Vrbasu, pa je cijena sa prvobitnih 18 narasla skoro duplo, na nevjerovatna 34 miliona maraka, kako je sinoć u govoru potvrdio Kapo di tuti kapi, a njemu na vrhu treba vjerovati da je dobro informisan.

Pri tome je multifunkcionalna dvorana sa 5000 sjedećih mjesta, koliko je prvobitno bilo planirano, spala na otvoreni teren sa 3500 stolica, kako je javno potvrdio prvi operativac hobotnice Saša Trivić. Uložiti, bolje reći baciti i progutati 34 miliona maraka narodnog novca na kabriolet objekat bez krova koji ima 3500 sjedećih mjesta za gledaoce, znači da je „uloženo“ skoro 10 000 maraka po svakoj stolici.

 

Ne bi toliko koštalo da su beton i pijesak od zlata, a pljačka vijeka mogla bi ući u udžbenike, zasjeniti čak i čuvenu garažu UKC-a!

Turnir će trajati 7 dana, od 16. do 23.4. a svaki njegov dan koštaće građane Republike Srpske po 5 miliona maraka. Otvoreni kompleks površine 4500 m2 koštao je 8000 maraka po kvadratnom metru, skuplje skoro duplo od Kajine Palate u centru grada, a najtužnije od svega je što pljačku vijeka predstavljaju kao borbu za napaćeno srpstvo, takmičenje sa Japancima, Kinezima kojim smo tobož pokazali da smo bolji.

 

Paradu kiča i malograđanštine, koja predstavlja pokušaj pravdanja i minimiziranja ogromnog kriminala i zloupotreba a okončana je skupim vatrometom, suvišno je komentarisati a najbolji sud svojim bojkotom dali su Banjalučani.

Svega nekoliko stotina ljudi, uglavnom funkcionera, radnika gradske agdministracije i javnih vladinih institucija, uprkos velikoj pompi, pritiscima i medijskim spinovima, došlo je na režiranu predstavu zvanu „Sinergija“ od naroda odmetnutog tandema Dodik – Stanivuković, a to je najbolji pokazatelj šta narod misli o njima.

Vasković je juče objavio fotografiju „Una grande Familija“, na kojoj su „Bato“ Igor Dodik, Draško Stanivuković i Dodikov sestrić Zeljković, a sa njom su pale i poslednje maske sa lica najveće prevare naroda, koji je sve izdao, prodao i prešao na drugu stranu, a sud naroda stiže naredne godine. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: RTRS vijesti/RTRS vijesti/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter