Skandal trese Italiju - Ko laže Ronaldo ili ministar


Skandal trese Italiju - Ko laže Ronaldo ili ministar

Italiju drma novi skandal, a glavni krivac je Kristijano Ronaldo. Nakon što je portugalski as poveo pobunu igrača Juventusa odmah posle neodigranog meča sa Napolijem a zatim se zaražen vratio u Italiju. A kada se vratio, ušao je u pravi verbalni rat sa ministrom sporta, Vinćencom Spadaforom. Naime, tokom emisije, ministar je rekao “da mu se čini da je Ronaldo prekršio korona-propise”. Kako nije ulazio u detalje, ostalo je nejasno da li je mislio na to što je portugalski as pobjegao iz Juventusove izolacije, ili zbog toga kako se ponašao nakon što je medicinskim avionom stigao sa reprezentativnih obaveza i otišao svojoj kući da tamo “odboluje koronu”.

Ipak, ministrove riječi “Ronaldo prekršio propise”, stigle su do Kristijana.I, kako prenose lokalni mediji, on je javno rekao da ministar laže. -To je laž, nikakve zdravstvene propise nisam prekršio – naveo je Ronaldo. Ministar na to nije htio da ostane nijem. A i skandal je samom izjavom Portugalca poprimio ozbiljne razmjere, mada ni do tada nije bio mali. Jer, bijegom iz kluba jeste prekršio ustanovljeni protokol o spriječavanju širenja pandemije novog, SARS-CoV-2 korona virusa, imajući u vidu da je na svoju ruku napustio izolaciju, otišao u domovinu i stavio se na raspolaganje reprezentaciji, baš kao što su izolaciju za njim napustile i još neke zvijezde Juvea.

Podsjetimo, kada je otkriveno da su dva radnika kluba, koja nisu u stručnom štabu, a ne čine ni dio igračkog kadra, inficirani novim koronavirusom, cijeli tim Juventusa je, po aktuelnom medicinskom pravilniku u italijanskom fudbalu, morao da se izoluje. Za tako nešto predviđen je njegov “J hotel”, koji se nalazi tik uz trening centra “La Kontinasa”.

Ronaldu nije padalo na pamet da ostaje dugo u takvoj izolaciji, jer je samo dan ranije, kao i svi ostali članovi ekipe, bio negativan na testiranju, a nije želio ni da propusti reprezentativni derbi sa Francuskom. Kada su igrači “stare dame” po drugi put bili negativni na testiranju, trebalo je da ostanu u “balonu” i sačekaju i treći test, ali je Ronaldo prosto riješio – da ode. I to ne tiho.

Glasno se pobunio pred saigračima ali i čelnicima kluba, izašao, otišao da prenoći kod kuće sa porodicom, pa dan kasnije krenuo u Portugal da bi igrao protiv Španije u prijateljskom meču, a potom i u Ligi nacija.

Kristijano Ronaldo je igrao protiv “furije”, onda i protiv Francuza, ali je zatim ustanovljeno da se inficirao pa se vratio posebnim, tzv. “medicinskim avionom” u Italiju.

Ronaldova pobuna u klubu je, inače, “pokrenula” i njegove saigrače, pa su karantin prije vremena napustili i Paulo Dibala , Rodrigo Bentankur,  Danilo,  Merih Demiral i Huan Kvadrado, koji su otišli u svoje nacionalne selekcije, dok se “pokupio” i legendarni golman Đanluiđi Bufon, koji je prosto otišao kući.

Uprava Juventusa je o njihovom ponašanju obavijestila nadležne u italijanskom fudbalu, riješila da sačeka da se “pobunjenici” vrate i odluči o njihovim kaznama, dok su ostali igrači u “kolektivnoj izolaciji” u klupskom hotelu proveli do srijede kada su, poslije negativnih rezultata na testovima, pušteni da idu svojim domovima.

Kada je ministar vidio šta je Ronaldo rekao u Instagram obraćanju Spadafora je riješio da uzvrati:

– Vještine nekog igrača ne daju mu pravo da bude arogantan, uz nepoštovanje institucija. A ni da laže. Naprotiv, što je neko poznatiji, trebalo bi da osjeća i veću odgovornost, da dobro razmisli prije nego što nešto kaže i da uvijek bude dobar primjer drugima. Nemam namjeru da u nedogled raspravljam na ovu temu. Mogu samo da potvrdim da smo (kao vlast) dobili zvanično da su hotel u kome su morali da ostanu – zaista napustili neki Juventusovi igrači. Neću o ovome više javno pričati, a svima inficiranima želim brzi oporavak – istakao je italijanski ministar sporta.

Izvor: blic.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks