Slaviša Marković: Porazno je i tužno šta režim radi sa 9. januarom


Slaviša Marković: Porazno je i tužno šta režim radi sa 9. januarom

U samo nekoliko dana smo čuli sljedeće: Dodik govori da 9. januar više neće biti Dan Republike, nego Dan nastanka, Stevandić nemušto pokušava da kaže da to baš nije tako, a vjerovatno ni sam ne zna šta bi rekao, a na kraju Višković izjavljuje da će 9. januar ostati Dan Republike. Šta god oni izjavljivali, jasno je da se politikantski igraju sa Danom Republike, a na to niko nema pravo. 

Rekao je ovo Slaviša Marković, potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ističući da je porazno i tužno šta sve režim radi sa jednim od najsvetijih i najsvjetlijih dana u našoj istoriji. 

- Nije Dan Republike njihovo vlasništvo, pa da bilo ko od njih pojedinačno može o njemu odlučivati. Nije više ni pitanje je li istina ono što su govorili prošle sedmice, pa sad mijenjaju mišljenje pod pritiskom naroda i opozicije, jer za tako krupno pitanje njihovo mišljenje nije ni bitno.

Dan Republike Srpske prevazilazi svakoga pojedinačno, bez obzira na poziciju koju obavlja. Ali je bitno da su se, nakon što su dali grb i himnu Republike Srpske, nakon što su srozali i unizili sve i jednu instituciju, drznuli da diraju i Dan Republike. To im ne smijemo oprostiti – kaže Marković.

Ističe da je Dan Republike volja naroda, da je vječan kao što je vječna i Republika Srpska, a da vlasti dolaze i prolaze. 

- Zato će, šta god uradili ili rekli, za nas 9. januar ostati Dan Republike Srpske, a oni, koji se i sa tim sramotno poigravaju, treba da se sjete riječi velikog Njegoša: „Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka“ – poručio je Marković.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter