Slučaj Bogdana Bogdanovića – gde nastavlja karijeru (Video)


Slučaj Bogdana Bogdanovića – gde nastavlja karijeru (Video)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postaje slobodan igrač u jako čudnom periodu za košarku. Bogdan Bogdanović je pre tri godine potpisao najveći ugovor za jednog rukija koji je vredeo 27 miliona dolara. Taj ugovor mu je istekao, on postaje restriktivni agent (RFA), što znači da će Kingsi imati priliku da izjednače svaku ponudu koju Bogdan Bogdanović bude dobio.

Kingsi su već "napunili" seleri kep plativši Badija Hilda, Herisona Barnsa i Dierona Foksa, oko 310 miliona dolara, pa ćemo videti šta novi generalni menadžer Monte Mekner može da smisli.

Bogdan postaje slobodan agent i biće treći najstariji, mlađi je jedino od Breda Vonamejkera i Torija Krega, a veruje se da će biti "tražena roba" kada se "pijaca" bude otvorila.

Podsetimo, Kingsi su Bogdanoviću ponudili četvorogodišnji ugovor vredan 51.4 miliona dolara i on je to odbio, ali to je tada bio maksimum koliko su Kingsi mogli da izdvoje za srpskog beka šutera.

Ono što je pozitivno za Kingse su takozvani "Bird rights" koji će im na startu sezone 2020/21 omogućiti da Bogdanovića plate 25% od ukupne vrednosti seleri kepa ma koliko ga "prešišali".

Prema pisanju američkog novinara Kita Smita, Atlanta Hoksi, Njujork Niksi, Detorit Pistonsi, Šarlot Hornetsi, Majami Hit i Finiks Sansi su u dobroj situaciji u trci za potpis Bogdana Bogdanovića, jer im se nalazi na listi želja i mogu da ga priušte, a Kingsi će imati 48 sati da izjednače ponudu.
 
Tehničke prirode radi, on će postati RFA tek kada mu stigne ponuda zvana "Qualifying offer" vredna 10.6 miliona dolara, pa će Kingsi moći da izjednače svaku sledeću koja mu stigne na adresu, a ukoliko Bogdan ne dobije nijednu drugu ponudu moći će da potpiše ugovor sa upravo navedenom platom. Ovo je malo verovatan scenario, ali i dalje postoji kao opcija.

Postoji šansa za "sign and trade" opciju, koja znači da bi Kingsi potpisali Bogdana Bogdanovića i momentalno ga poslali u neku drugu franšizu koja njegov ugovor može da priušti. Takvi se dogovori uglavnom prave pred potpisivanje ugovora.

VIDEO:

 

Izvor: b92.net

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks