Slučaj mladog para sa Balkana zgrozio Francusku

Slučaj mladog para sa Balkana zgrozio Francusku

Slučaj jednog mladog para porijeklom sa Balkana zgrozio je Francusku, piše L'Est Républicain. Naime, porodica koja je došla u Francusku 2017. godine iz Bosne i Hercegovine došla je u žižu javnosti zbog napada koje je policiji prijavila 17-godišnja djevojka. Prema navodima iz francuskih medija djevojci su otac i brat obrijali glavu i pretukli zato što je bila u ljubavnoj vezi sa hrišćaninom. Kako se navodi, mlada Bošnjakinja (17) se zaljubila u Srbina (20) u Bezansonu. Nakon što su brat i otac otkrili vezu ona je završila u Hitnoj pomoći sa težim povredama, među kojima je i nekoliko slomljenih kostiju. Roditelji djevojke su uhapšeni, a privedeni su i njeni ujak i ujna, prenosi Avaz.ba.

Prema navodima lokalnih medija, par se zabavljao nekoliko mjeseci, a onda su nedavno odlučili da žive zajedno. Zbog toga je djevojka napustila svoj porodični dom, ali je i dalje održavala kontakt sa rodbinom. Međutim, kada je mladić sa svojim roditeljima došao da posjeti njenu porodicu, situacija je eskalirala. Djevojku su odveli u sobu i počeli da je tuku po glavi i telu, a onda su je i ošišali mašinicom.

Kada je policija došla na lice mjesta, nasilnici su pokušali da sakriju djevojku, ali je brzo otkrivena i odmah prevezena u bolnicu. Očekuje se suđenje ovoj porodici, a tinejdžerka je pod sudskom zaštitom.

Izvor: b92.net/avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks