Snajper na poklon premijeru Viškoviću

Snajper na poklon premijeru Viškoviću

Građanima Srpske, posebno Milića i Birča, poznato je da je Radovan Višković veliki ljubitelj lova, funkcioner lokalnog Lovačkog udruženja i republičkog Saveza, a lovačke priče koje stalno priča u javnosti pokazuju da je veoma iskusan i prekaljeni lovac.

Da bi bio uspješan u lovu premijer mora biti dobro naoružan i opremljen, a za to se brinu prijatelji. Prema mojim saznanjima i informacijama, početkom ove godine Radovan Višković dobio je od Tehničkog remontnog zavoda Bratunac i većinskog vlasnika kompanije Slavena Ristića, svog bliskog prijatelja, savremenu lovačku snajpersku pušku tipa „Blaser R8“ sa „Svarovski“ optički nišanom. Lovačka snajperska puška je njemačke proizvodnje, a njena cijena sa „Svarovski“ optičkim nišanom košta nešto manje od 20 000 maraka.

Radovan Višković treba da kaže da li je tačna informacija da je od TRZ Bratunac i Slavena Ristića dobio lovačku pušku „Blaser R8“ sa „Svarovski“ optičkim nišanom, i da li je sa ovom puškom početkom marta išao u lov na vukove? Da li je prijavio poklon, i da li se radi o sukobu interesa, imajući u vidu da je kao premijer sa Slavenom Ristićem u telefonskom razgovoru dogovorio kupovinu tzv. „pokretne bolnice“ za 4,3 miliona maraka neposredno nakon dobijanja poklona! Kakva je uloga Radovana Viškovića u poslu sa oduzetim oružjem od građana Srpske koje je MUP Srpske predao TRZ Bratunac?

Očekujem da Višković odgovori na ova pitanja, koja su od velike važnosti za javnost, ali i da pravosudne i druge institucije rade svoj posao, sprovedu istragu i utvrde da li je u sumnjivim poslovima bilo kriminala, zloupotrebe položaja i ovlaštenja, trgovine uticajem ili nekih drugih krivičnih djela!

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/ 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks