Španija prejaka za Crnu Goru, odluka u junu protiv Bjelorusije

Španija prejaka za Crnu Goru, odluka u junu protiv Bjelorusije

Najtrofejnija evropska reprezentacija u 21. vijeku bila je prevelik zalogaj za naše košarkaše – Crna Gora poražena je u Saragosi 79:67 u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija upisala je treći poraz, dok su Španci stigli do četvrtog trijumfa

“Furija” je opravdala nadimak u prvoj četvrtini. Raspucali su se Kolon i Agilar i brzo je domaća selekcija stekla dvocifrenu prednost.

Međutim, naš tim počeo je da topi zaostatak, proradio je šut za tri, pogodili su Nidam, pa Vranješ i Popović po dva puta za 36:36.

Slabiji finiš prvog dijela Crne Gore omogućila je Španiji sedam poena prednosti, a taj zaostatak izabranici Zvezdana Mitrovića nisu mogli da ugroze u nastavku.

Domaća reprezentacija imala je i 18 poena viška, a naša selekcija uspjela je da ublaži poraz.

Španci su bolje šutirali, a imali su i kontrolu skoka u oba smjera, naročito u momentima kada su lomili našu reprezentaciju.

Ova utakmica pamtiće se po debiju Gorana Gajovića, ali i 16-godišnjeg Jovana Kljajića, koji je postigao prve poene u dresu nacionalnog tima.

Zoran Nikolić ubacio je 13 poena, uz osam skokova, dok je dvocifren bio i Nikola Ivanović sa 10 koševa.

U domaćem timu 16 poena Aglara, 11 Koloma.

Nakon večerašnje pobjede Bjelorusije nad Slovenijom, utakmica sa selekcijom iz bivšeg Sovjetskog saveza 28. juna pred našom publikom vjerovatno će odlučivati o putniku u sljedeću rundu kvalifikacija uz Španiju i Sloveniju.


Izvor: CDM