Specijalni Volvo S60 -planuo- za 39 minuta (Foto)

Specijalni Volvo S60 -planuo- za 39 minuta (Foto)

Volvo je za kupce u Sjedinjenim Državama namenio ograničenu seriju od 20 primeraka modela S60 Polestar sa 420 konjskih snaga.

Nakon što je u junu predstavio novu generaciju modela S60, Volvo je objavio da je za tržište SAD pripremio specijalnu verziju ovog automobila koja će se prodavati u veoma limitiranoj seriji. 

Reč je o varijanti opremljenoj najsnažnijim hibridnim pogonskim sistemom, koju je dodatno unapredio Polestar. Ovaj automobil raspolaže sa 420 ks (309 kW) i 670 Nm maksimalnog obrtnog momenta. 

Dorađeni su i drugi segmenti vozila, poput sistema oslanjanja i kočnica.

Volvo je odlučio da S60 Polestar ponudi kupcima putem smartfon aplikacije, a prodaja je trajala svega 39 minuta, nakon što je švedski proizvođač objavio informaciju o ceni automobila – u tom periodu rasprodat je planirani kontigent od 20 vozila. 

Inače, ova verzija, kao i druge varijante novog S60, dostupna je putem takozvanog pretplatničkog servisa Care by Volvo, kroz fiksnu mesečnu naknadu, bez učešća. 

Mesečna pretplata za S60 Polestar u SAD iznosi 1.100 dolara, a očekuje se da prvi vlasnici svoje vozilo dobiju početkom 2019.

 

Izvor: B92