Sprdačina CIK BiH sa građanima: U selu Mosko pobijedio kandidat za koga niko nije glasao?? (Foto/Video)


Sprdačina CIK BiH sa građanima: U selu Mosko pobijedio kandidat za koga niko nije glasao?? (Foto/Video)

(Samo)ubistvo sa predumišljajem CIK-a BiH. Bila su dovoljna svega 2 dana da Centaralni izborni kartel, ili bolje reći Centar za izborne krađe BiH, predvođen kontraverznim i tragikomičnim predsjednikom Suadom Arnautovićem, izvrši javno kolektivno (samo)ubistvo sa predumišljajem, pred kamerama, uz put kolateralno ubijajući izbornu volju građana i ono malo vjere u zarobljene institucije koja je postojala kod pojedinaca.

Lakrdija od javne sjednice CIK-a BiH, na kojoj se nije znalo ko pije ko plaća, nemušti pokušaj zataškavanje kriminala, zloupotreba i brutalne izborne krađe, na kojoj se nije znalo ko pije a ko plaća, da li je prošao Begić ili Pranjić, Bratić ili Duraković, pokazala je sav očaj, nemoć, neznanje, slab karakter i korumpiranost ucijenjenih članova CIK-a, te svakom pokazala da tzv „izbori“ i ono što oni žele da proglase „izbornim rezultatom“ nemaju nikakvog smisla.

 

Nije majka klela sina što se kockao nego što se vadio. Prvo izjava novinarima N1 nakon „čuvene“ sjednice održane juče, na kojoj je svoje zaokret, kardinalne greške i lupanje oko Pranjića i Begića pokušao da pravda „nevaspitanjem“ kolega, članova CIK kartela koji su mu upadali u riječ, a potom gostovanje u Centralnom dnevniku Fejs televizije, ogolili su do kraja kontraverznog Arnautovića. Iskusni Senad je pravim pitanjima istjerao na čistac, razotkrio i natjerao Suada da pokaže pravo lice, a kontradiktorne  izjave i čudno ponašanje su sve rekli.

Arnautović se pogubio i utopio u sopstvenim lažima. Ni djeca u prvom osnovne nemaju manir da sopstvene greške pravdaju učiteljici da ga je neko zbunio šaptanjem, da su kolege nevaspitane i nekorektne, a nemušti i neubjedljivi pokušaji pravdanja velikog zaokreta čestitog Suada, relativizacije i legalizacije izborne krađe i nasilja, predstavljaju vrhunac licemjerstvo.

VIDEO (Kliknuti na fotografiju):

Činjenica da predsjednik Komisije za izborne krađe BiH kaže da je samo njemu „javljeno“ neposredno pred početak sjednice ko je „pobjednik“, da je razlika između Jelene Trivić i Milorada Dodika oko 16 000 glasova, a na sajtu CIK-a BiH piše oko 27 000, pred kontrolno brojanje bilo je 30 000, govori o proizvoljnosti, neozbiljnosti, površnosti i lupetanju nedostojnog predsjednika i članova CIK-a BiH, koji su izgubili i ono malo digniteta i ugleda izvršivši kolektivno samoubistvo uživo pred kamerama.

Narod ne prihvata nasilje i prekrajanje njegove volje, mnogi građani mi pišu i negoduju, ogorčeni su ponašanjem članova CIK-a BiH, što će vjerovatno pokazati i danas u 16 časova kada ćemo predati Žalbu na njihove sramne, nezakonite i skandalozne odluke ispred sjedišta Centralnog izbornog kartela u Sarajevu.

Nakon niza skandala, čudnih sjednica, sramnih odluka i javnih nastupa, posebno „čestitog“ Suada Arnautovića na N1 a onda samoubistva u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Fejs televiziji, kolektivna ostavka i poništenje svih odluka CIK-a BiH, su jedini izlaz iz trenutke teške situacije koja bi mogla da preraste u veliku krizu.

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Izbori BiH/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter