Sramno! Vlada imenovala osobu bez iskustva u zdravstvu, za direktora Zavoda za transfuzijsku medicinu RS


Sramno! Vlada imenovala osobu bez iskustva u zdravstvu, za direktora Zavoda za transfuzijsku medicinu RS

Političari u Srpskoj zvanično kontrolišu i krv građana - Politika je do sada kontrolisala sve društvene tokove, ali sada zvanično kontroliše i krv građana u Srpskoj.

Vlada RS smijenila je dugogodišnju direktoricu Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Gordanu Guzijan i za v.d. direktora ove zdravstvene ustanove imenovala master inženjera menadžmenta iz Gradiške Strahinju Jurišića, otkriva CAPITAL.

Ova smjena i imenovanje izvedeni su praktično krišom na sjednici Vlade RS održanoj prije petnaest dana, ali javnost o tome nije obaviještena, jer su i oni koji su u tome učestvovali vjerovatno svjesni koliko je to sramno.

“Gordana Guzijan je docent na Katedri za transfuzijsku medicinu Medicinskog fakulteta u Banjaluci, doktorica koja je čitav radni vijek provela baveći se transfuzijom i osoba koja je od Zavoda za transfuzijsku medicinu napravila uglednu zdravstvenu ustanove”, kaže naš izvor iz Vlade RS koji je potvrdio informacije o ovoj smjeni.

On dodaje da politika do sada nije imala upliv u ovu ustanovu, ali sada se i to promijenilo.

“Zavod za transfuzijsku medicinu do sada nije uopšte bio predmet političkih podjela i funkcija direktora ove ustanove nikada nije bila dio stranačkog plijena”, objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je baš zato posebno poražavajuće katastrofalno novo kadrovsko rješenje.

“Strahinja Jurišić je 1986. godište i po struci je master inženjer menadžmenta, a to zvanje je stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. On je kadar Socijalističke partije Petra Đokića i odbornik SP-a u Skupštini Gradiške. Radio je u Ministarstvo energergetike i rudarstva, a potom kao rukovodilac filijale APIF-a u Gradišci i nema nikakve veze, ni radnog iskustva u zdravstvu”, kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Jurišić predsjednik Sportsko-ribolovnog društva “Amur” iz Gradiške i da mu je to pored APIF-a jedino rukovodno iskustvo prije imenovanja za v.d. direktora Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

Piše: D. Momić
Foto naslovna: SP
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter