Srbija razbila Grčku i približila se Svetskom prvenstvu!

Srbija razbila Grčku i približila se Svetskom prvenstvu!

Košarkaši Srbije pobedili su Grčku na domaćem parketu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rezultatom 84:61.

Srbija se revanširala Grcima za poraz na Kritu ranije ove godine i ostvarila bitan trijumf ka Mundobasketu 2019. u Kini.

"Orlovi" su se prikazali u dobrom izdanju posle veoma loše partije koju su pružili pre nekoliko dana u Tel Avivu, kada su poraženi od Izraela.

Reprezentativci Srbije su upisali šestu pobedu u kvalifikacijama i popeli se na treće mesto grupe, odmah iza već kvalifikovanih Grka i Nemaca. 

Izabranici Aleksandra Đorđevića odlično su ušli u meč i već na startu pokazali da žele da pokažu da je meč protiv Izraelaca bio samo trenutak slabosti. 

Stefan Jović i Miroslav Raduljica su već na samom startu pokazali da im se igra, te su uglavnom oni poentirali, ali i donosili dosta toga dobrog defanzivno. 

Srbija je posle 1/4 imala veliku prednost i nije izgledalo kao da gosti mogu išta da urade kako bi zaustavili naše momke, ali ipak tako nije bilo. 

Već u drugoj četvrtini Grci su pokazali da nisu u Beogradu došli rekreativno, iako su već plasirani na Mundobasket. Dobro su igrali, smanjili broj grešaka i rešili ovaj deo igre u svoju korist, te na odmor otišli sa jednocifrenim zaostatkom. 

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo:

Srbija – Grčka 84:61

Hala: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: Oko 4.500

Sudije: Maconi, Bladini (Italija), Cmikievič (Poljska)

Srbija: Simonović, Jelovac, Milosavljević, Jović, Micić, Raduljica, Birčević, Lazić, Jovanović, Dobrić, Gagić, Peno. Selektor: Aleksandar Đorđević.

Grčka: Luncis, Larencakis, Konaris, Atenau, Vasiliopulos, Mavroedis, Cerelis, Krisikopulos, Muratos, Salustros, Bokoridis, Gikas. Selektor: Tanasis Skurtupulos.

 

Izvor: b92