Srpski odbojkaši bez Olimpijskih igara

Srpski odbojkaši bez Olimpijskih igara

Srbija je doživjela težak poraz od Bugarske 3:2 i tako ostala bez plasmana na OI u Tokiju. Osvajači zlatne medalje iz Sidneja tako drugi put zaredom ostaju bez učešća na najvećoj sportskoj smotri.

Prvi set je krenuo poen za poen do rezultata 12:12 kad Bugarska pravi seriju od pet poena koju je uspješno sačuvala do kraja seta.

U drugom setu Srbija je u više navrata imala po dva poena prednosti, međutim pred kraja kada su Bugari poveli sa 22:20 činilo se da će biti 2:0. Nakon tajm auta Srbija se sabrala i dobrim prijemom i smirenom realizacijom izvojevala set na razliku.

Treći set Srbija kreće kako se samo moglo poželjeti sa vođstvom od 7:2 ali servis Bugara je bio nerješiv problem za srpske odbojkaše. Sredinom seta ušlo se u rezultatsku klackalicu koju su Bugari na kraju dosta rutinski riješili. Servirali su najbolje u samoj završnici kada je najviše trebalo.

U nastavku oba selektora su izveli rezerviste. Četvrti set je u potpunosti pripao Srbiji i dosta lako je došla do izjednačenja i taj brejka.

Petu set je sublimirao čitav tok meča, Srbija je povela, kontrolisala dobar dio seta ali onda do izražaja dolazi servis Bugara i na kraju dobijaju meč sa 3:2 i ostavljaju Srbiju bez ikakvih šansi da se nada plasmanu na Olimpijske igre.

Izvor: Agencije

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks