Stalo mu srce: Umro Odžo košarkaš Zvezde

Stalo mu srce: Umro Odžo košarkaš Zvezde

Majkl Odžo, doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, preminuo je danas u 27 godini, javljuju srpski mediji. Nigerijski košarkaš, koji je u Srbiju stigao još 2017, prema još neprovjerenim, informacijama preminuo je od srčanog udara. Tragičan događaj odvio se na stadionu FK Partizan, u teretani, gdje je Odžo imao trening, kolabirao i preminuo. Prema nezvaničnim informacijama, košarkaš je preminuo na licu mjesta.

Odžo je nastupao za koledž Florida stejt, 2017. je stigao u FMP nakon što nije bio izabran na NBA draftu, a godinu dana kasnije se preselio na Mali Kalemegdan. Odžo je bio miljenik navijača crveno-bijelih, a sa Zvezdom je osvojio ABA Superkup 2018. i KLS Superligu i ABA ligu godinu dana kasnije. Čitavu sezonu 2015/16. propustio je zbog povrede kolena. Na NBA draftu 2017. nije izabran, da bi 17. avgusta 2017. potpisao višegodišnji ugovor sa FMP-om.

Tokom sezone 2017/18, Odžo je u ABA ligi imao prosjek od 12 poena i šest skokova, dok je u Superligi uz šest uhvaćenih lopti imao i zavidan prosjek od 14 ubačenih poena, a svojom igrom značajno je doprinio plasmanu FMP-a u finale Superlige Srbije. Od maja se govori da bi Nigerijac mogao da napusti Mali Kalemegdan jer se ne uklapa u viziju tima koji vodi Saša Obradović.

Izvor: Agencije

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks