Stanivuković u trci za gradonačelnika Banja Luke

Stanivuković u trci za gradonačelnika Banja Luke

PDP ima kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora potvrđeno je da će to biti Draško Stanivuković. Iz ove partije, ističu da već sada znaju i koliko odborničkih mjesta žele imati u Skupštini grada Banjaluka.

Draško Stanivuković biće kandidat za gradonačelnika Banjaluke na narednim izborima. Gradski odbor ove stranke, na čijem je čelu upravo Stanivuković aktivno radi na formiranju programa za lokalne izbore 2020. godine.

„Gradski odbor PDP-a Banjaluka ima jednu ozbiljnu dinamiku rada. Ovo je četvrta sjednica u nizu. Danas usvajamo jednu radnu grupu koja će ozbiljno i temeljno raditi na novom programu i novom konceptu nove i bolje Banjaluke. Kako mi vidimo i kako smatramo da Banjaluka treba da izgleda. Kako da riješimo infrastrukturne probleme, kako da se suočimo sa svim izazovima sa kojima se suočava Banjaluka“, naveo je Stanivuković. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović zadovoljan je radom ovog odbora, kao i brojem novih članova. Kako je naveo, Stanivuković će imati njegovu punu podršku za narednu kandidaturu. Međutim, podršku očekuju i od drugih političkih partija.

„Mislim da je važno da postoji ozbiljan program rada u narednom periodu i da postoji jedna snažna volja ključnih ljudi da se upuste u tu trku za gradonačelnika. To je potvrđeno i na našoj izbornoj konvenciji u Banjaluci prije nekoliko mjeseci. Mislim da je to vrlo važno da se održava ta jedna dinamika rada ovog odbora. Mislim da je važno da Banjaluka ovaj put ima gradonačelnika koji ima ogromnu energiju i koji dolazi iz PDP-a i političkih opcija koje decenijama nisu vladale ovim gradom“, naveo je Borenović.

Osim gradonačelničkog mjesta, iz PDP-a ističu da se nadaju da će imati i svoje predstavnike u Skupštini grada Banjaluka. Nakon izbora, očekuju da će zauzeti 10 odborničkih mjesta u gradskom parlamentu.


Izvor: BNTV