Stevan svakog dana ovako vozi suprugu Andjelku kilometrima


Stevan svakog dana ovako vozi suprugu Andjelku kilometrima

Stevan Milijašević (77) iz Glamočana kod Srpca svakog dana u kolicima vozi svoju suprugu Anđelku do seoske ambulante koja je 2,5 kilimetara udaljena od njihove kuće. Kakve god da su vremenske prilike, vremešni bračni par ovaj put mora da prevali kako bi Anđelka mogla da ode na previjanje.

To čine kada je liijepo vreme, u suprotnom Stevan i Anđelka moraju da izdvoje 10 maraka dnevno za dolazak medicinske sestre njihovoj kući. Proteklih osam mjeseci je Anđelka prikovana za krevet.

– Supruga duže vremena boluje od šećerne bolesti, a nakon povrede noge, sve je krenulo na gore. Odstranjeni su prsti i dio stopala, ali oporavak ide teško, postala je nepokretna i ko zna šta će dalje biti – kaže zabrinuti Stevan.

Stevan i Anđelka nemaju bliže rodbine koja bi im pomogla. Stevanova skromna penzija jedva pokriva lijekove za njega i nju. Nemaju ni djece, a neizmerno su zahvalni, kako kažu, Neni Ždral iz Bardače koja im je poklonila invalidska kolica koja su ostala od njenog pokojnog muža.

– Kolica mi dođu kao automobil. To je velika pomoć i puno se zahvaljujem gospodji Neni – kaže Stevan, koji, kaže, radi sve da olakša svojoj ženi probleme. Milostinju, kaže, ne traži, ali je svaka pomoć dobrodošla.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks