Što Tegeltija i Dodik ne zaštite ljude u Savjetu ministara

Što Tegeltija i Dodik ne zaštite ljude u Savjetu ministara

"Postavlja se pitanje šta rade Dodik i Tegeltija, zašto ćute, zašto ne zaštite ljude, koja je cijena njihove poniznosti? ... kaže Borenović.

Reagujući na navode da će Srbima zaposlenim u MIP BiH biti oduzet jedan dan odmora zbog proslave 9. januara, predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je, ako je tačno, skandalozan postupak i da očekuje reakciju od predstavnika vladajuće koalicije na BH nivou iz Republike Srpske.

"Postavlja se pitanje šta rade Dodik i Tegeltija, zašto ćute, zašto ne zaštite ljude, koja je cijena njihove poniznosti? To su zajedničke institucije i svi podjednako moraju biti poštovani. Pozivam ih da rade svoj posao i prvo oni da počnu poštovati Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama BiH", kazao je Borenović. 

On je je upitao gdje su sada "Košarci, Majkićke, Špirići i šta se desilo sa njihovom galamom".

"Da li je veza, podređenost, foteljaštvo i snishodljivost ka Izetbegoviću i SDA toliko jaka da zaboravljaju svoju ustavnu obavezu prema kojoj treba da štite dejtonsku poziciju Republike Srpske i konstitutivnost srpskog naroda u zajedničkim institucijama?" 

"I na kraju", dodao je Borenović, "gdje su sada režimski mediji koji su širili histeriju dok SNSD nije zasjeo u sarajevske sećije? Sve ovo je jedna velika sramota i izdaja!", zaključio je Borenović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks