Stojadin Knežević: Dodikova –osveta- građanima Banja Luke i Bijeljine (Video)


Stojadin Knežević: Dodikova –osveta- građanima Banja Luke i Bijeljine (Video)

Milorad Dodik je ispunio svoje prijetnje i Banja Luka i Bijeljina su blokirani. Gradjani su kažnjeni zato što su „pogrešno“ glasali na prethodnim lokalnim izborima.

Dodik je neprikosnoveni vlasnik, vladar i gospodar Republike Srpske i njenih jeftinih nazovi institucija, ogrezlih u korupciji i kriminalu.

Žestoko je Dodik kaznio građane Banja Luke i Bijeljine za „neposlušnost“, te im blokirao gradske budžete. Glavno obrazloženje za po njegovom i mišljenju njegovih bezličnih, ljigavih poslušnika, koji su sve to proveli u djelo u lokalnim gradskim parlamentima pomenutih gradova je, pazite sad, boljitak, dobrobit građana i nevjerovatno - štednja, a Šef kluba odbornika SNSD u banjalučkoj Skupštini čak kaže da je njihova „primarna politika razvoj grada“.

I o tome se kao brinu Dodik i njegov SNSD, zajedno sa svojim političko – kriminalnim satrapima, baš oni kojima ni na kraj pameti ne pada da ne treba budžetskim sredstvima kupovati avione, helikoptere, skupocjene automobile, zgrade, namještaj i skupocjenu unikatnu opremu za te zgrade, plaćati ogromne troškove letenja helikopterom na posao u Sarajevo ili stranačke sastanke širom Republike Srpske, te smanjiti makar za koji budžetski milion KM informatičke usluge čuvenog Prointera.

Odbornici koji čine tzv. skupštinsku većinu, u oba pomenuta lokalna parlamenta, jednostavno ne žele da usvoje predloge budžeta novih gradonačelnika i ako se radi o predlozima koje su sačinili njihovi prethodnici koji su upravo iz stranačkih redova trenutnih skupštinskih većina? Ali, pošto su ti kandidati trenutnih skupštinskih većina u oba grada izgubili nedavne izbore, skupštinske većine žele sa što više amandmana promijeniti te predloge budžeta i maksimalno novim gradonačelnicima smanjiti iznose na stavkama potrebnim za normalno funkcionisanje gradova, te tako „dokazati“ građanima da su ti novi gradonačelnici „nesposobni“.

Osveta je žestoka, „stočni vagon“ kako građane doživljavaju „veliki vođa“ i njegovi lokalni egzekutori se mora naučiti pameti i redu i mora shvatiti ko je tu da odlučuje o svemu a ko mora da sluša. A što se tiče novih gradonačelnika i u Banja Luci i u Bijeljini, Dodik je bio više nego jasan: „Ni jedan prijedlog gradonačelnika neće biti podržan, taman da je Ajnštajn“!

VIDEO:

 

Piše: Stojadin Knežević

Video: rtvbn.com/youtube.com

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter