Sud BiH se ruga srpskim žrtvama kažu Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske (Foto)


Sud BiH se ruga srpskim žrtvama kažu Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske (Foto)

Veterani odbrambeno otadzbinskog rata Republike Srpske su ogorčeni presudom Suda BiH za zločine nad zarobljenim vojnicima JNA u Sarajevu a smatraju da je za sve što se dešava oko ponižavanja srpskog naroda u BiH i ruganja srpskim žrtvama od strane prije svega pravosuđa BiH, djelimično zaslužna i vlast Republike Srpske. Njihovo današnje obraćanje javnosti putem društvenih mreža prenosimo u cjelosti:

Sud BiH i dalje nastavlja sa amnestiranjem zlocina nad Srbima

Nakon sramne oslobađajuće presude Vikiću na Suda BiH postavlja se pitanje da li je pravda u BiH za srpske žrtve još davno umrla? Da li optužnica po komandnoj odgovornosti na Sudu BiH pije vode samo kada su Srbi u pitanju?Neka neko odgovori zašto Vikić kao nadređena osoba nakon saznanja o zločinu nije naredio hapšenja počinioca ?

Zašto onda leže u zatvoru Srbi osuđeni po komandnoj odgovornosti i ako nisu direktni izvršioci zločina? Ako je Vikić po Sudu BiH slobodan čovjek, onda treba osloboditi sve Srbe optužene po istoj optužnici i platiti im vrijeme provedeno u zatvoru. Licemjerstvu Sudu BiH nema kraja, ruga se srpskim žrtvama. Šta reći još o radu Suda BiH kada su i dalje na slobodi Dudaković i Tigar Abdić i pored snimka na kome prisustvuju mučenju i ubijanju dva zarobljenika. Umjesto da sud bude faktor pomirenja u BiH svojim pristrasnim djelovanjem Sud BiH da je pod politickim patronatom stranaka iz FBiH koji konstantno svojim radom provocira i dize tenzije stanovnika Republike Srpske.

Isti ovakvim radom otvoreno pokazuje da radi sa zadatkom brisanja zlocina i odgovornosti jedne i drakonskim kaznama druge strane.

Obracali smo se predsjednici Republike Srpske i njenim institucijama odmah nakon sramne oslobadjajuce presude Naseru Oricu uputili smo zvanicne dopise i trazili da institucije Republike Srpske i nadlezni organi preduzmu potrebne radnje i ukazu na ogromnu nepravicnost pomenutog suda.
Na zalost nikada nismo dobili ni jedan odgovor cime jasno pokazuju koliko ih interesuju pocinjeni zlocini nad srpskim narodom i koliko ih interesuje zastita i pravicnost postupaka koje cini sud nad demobilisanim pripadnicima VRS.

Traze svoju zastitu od boracke populacije a otvoreno i jasno pokazuju koliko se brinu o njihovoj zastiti. Kada sve jasno sagledamo, vise razloga opravdanja za zastitu koju traze od VRS ,svojim djelovanjem zasluzili su od onih koji su bili tokom rata sa nase suprotne strane cineci zlocine i cije oslobadjajuce presude vlast Republike Srpske precutkuje i tako ih dalje podrzava.

S vjerom u Boga i casne borce

navodi se u ovom saopštenju za javnost Veterana odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske.

Izvor: Facebook/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter