Kuršumlija - Umrla peta žrtva saobraćajne nesreće

Kuršumlija - Umrla peta žrtva saobraćajne nesreće

Medicinska sestra R. D. (50), peta je žrtva stravične nesreće autobusa “Niš ekspresa” i kamiona u selu Barlovo na putu između Kuršumlije i Prokuplja.

Ona je u nesreći zadobila višestruke povrede koje ljekari Kliničkog centra u Nišu nisu uspjeli da saniraju.

– Odmah je odvedena u salu sa indicijama da ima povredu jetre i slezene, međutim, preminula je tokom operacije – rekli su iz bolnice.

U KC Niš i dalje se nalaze još dve osobe povrijeđene u ovoj nesreći, u pitanju su dva brata V. R. i V. R. Njihovo stanje se još utvrđuje.

– Jedan ima povredu glave i u toku je dijagnostika, drugi prelom obe noge – rekli su u bolnici.

 Stravični prizori na licu mjesta

Na licu mjesta poginule su četiri osobe, vozač autobusa S. M., vozač kamiona Z. K., kao i dvije putnice iz autobusa.

Do stravičnog sudara došlo je rano jutros, nešto prije 7 časova. Kako saznajemo, uzrok nesreće je klizav kolovoz.

Rukama smo gasili ljude u plamenu

– Pokušali smo da ugasimo požar koji je počeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Osmorica nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale – priča Ivan Veković (40), jedan od vozača koji su pritrčali u pomoć dok je autobus koji je učestvovao u nesreći još bio u plamenu.

Veković je, inače zaposlen u vojnoj kasarni, u trenutku nesreće našao se u automobilu iza kamiona. Osim njega, u pomoć povrijeđenim putnicima iz autobusa u plamenu pružio je i Saša Vučković, pripadnik Kriminalističkog odjeljenja policije u Kuršumliji. On je izvukao onesviješćenog putnika iz autobusa i rukama gasio plamen koji je zahvatio njegovo tijelo.

I dok se za nesreću još uvek nije čulo u Kuršumliji, na mjestu nesreće se već čuo plač rođaka vozača kamiona iz Tutine Z. K. (34) koji je prevozio kamion sa robom iz inostranstva na Kosovo.

Izvor: Agencije