Sumrak pravosuđa Srpske otkrio i Mandić: Tužilac se povukao nakon samo jednog telefonskog poziva (Video)


Sumrak pravosuđa Srpske otkrio i Mandić: Tužilac se povukao nakon samo jednog telefonskog poziva (Video)

“Razočaran sam pravosuđem i pravnom državom. Očekivao sam da se tužilac aktivno uključi u čitav slučaj po službenoj dužnosti ali je na njega očigledno izvršen pritisak”, rekao je Momčilo Momo Mandić.

On je, gostujući u emisji MAT BN televizije, tako prokomentarisao incindent od 17. septembra, kada je, kako tvrdi, Branislav Okuka, savjetnik za bezbijednost u kabinetu predsjednika Srpske Milorada Dodik, na njega potegao pištolj nakon verbalnog sukoba.

“Kad je Branislav Okuka na mene potegao pištolj, on je počinio dva krivična djela, pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti. U momentu kad se to dešavalo, oko nas je bilo puno ljudi, djece...mogao je neko da strada”, ističe Mandić.

Ukazuje da je, kako je naglasio, izostanak optužnice protiv Okuke jasan signal da je na tužioca vršen pritisak, te i to što su, kako tvrdi, nestali snimci sa svih nadzornih kamera sa okolnih objekata.

“Sramota me je kao bivšeg ministra pravosuđa i policije jer je očigledno sve zataškano nakon jednog poziva”, zaključio je Mandić u emisiji "Mat" BN televizije.

On u emisiji nije otkrio odakle je taj poziv stigao.

 

Video: BN Televizija
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter