Sve u krugu porodice: Zaova Gorice Dodik kandidat za direktora Pedagoškog zavoda


Sve u krugu porodice: Zaova Gorice Dodik kandidat za direktora Pedagoškog zavoda

Slađana Tanasić, zaova Gorice Dodik, jedan je od kandidata za novog direktora Republičkog pedagoškog zavoda RS, saznaje CAPITAL.

Tanasićeva je, inače, rođena sestra Pavla Ćorovića, supruga Gorice Dodik.

Pored Slađane Tanasić iz Banjaluke, uslove javnog konkursa je ispunio i Vasiljko Škrivan iz Trebinja, a intervju sa kandidatima će biti organizovan sljedeće srijede u 12 časova.

Podsjetimo, konkurs za ovo radno mjesto je raspisan sredinom jula ove godine, a od kandidata koji su željeli da se prijave traženo je da imaju završen filozofski, filološki, pravni, ekonomski fakultet, fakultet za poslovni inženjering i menadžment, prirodno-matematički, mašinski, elektrotehnički, defektološki pedagoški, fakultet političkih nauka ili fakultet za fizičko vaspitanje i sport.

Takođe među uslovima konkursa su bile i najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u republičkim organima uprave i položen stručni ispit za obavljanje vaspitno-obrazovnog rada.

Važno je napomenuti da se Tanasićeva našla u centru dešavanja nakon što je njena koleginica Nina Ninković optužena da joj je u decembru prošle godine sipala mravocid-žoharocid u jutarnju kafu.

Tanasićeva je odlukom Vlade Republike Srpske imenovana na mjesto pomoćnika direktora Republičkog pedagoškog zavoda, te je Ninkovićevoj bila nadređena, a čime je ova navodno bila nezadovoljna, te se navodno zbog toga odlučila na taj korak.

Presudom Okružnog suda Banjaluka Ninkovićeva je krajem prošlog mjeseca osuđena na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva šefice Slađane Tanasić.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Republički pedagoški zavod RS
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter