Svemoguća vlast: Bivši Glavni tužilac u Tužilaštvu BiH zaštitio Obrena Petrovića od gonjenja za ratne zločine


Svemoguća vlast: Bivši Glavni tužilac u Tužilaštvu BiH zaštitio Obrena Petrovića od gonjenja za ratne zločine

Centar za humanu politiku (CHP) iz Doboja i njegov predsjednik Momir Dejanović, i u novoj godini, nastavljaju hrabro i beskompromisno. Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv Gordane Tadić, bivšeg glavnog tužioca, zbog davanja ograničenog imuniteta Obrenu Petroviću i protiv više tužilaca u Tužilaštvu BiH, koji su istraživali i optuživali odgovorne za ratne zločine u Doboju, zbog neoptuživanja i zaštite od krivičnog gonjenja Obrena Petrovića i nepostupanja po krivičnoj prijavi Centra za humanu politiku iz 2008. godine.

Prvoprijavljena je kao vršilac dužnosti glavnog tužioca u Tužilaštvu BiH u 2017. godini donijela odluku kojom je Obrenu Petroviću kao svjedoku Tužilaštva BiH dat ograničeni imunitet, iako je znala da nisu bili ispunjeni zakonski uslovi za davanje imuniteta od krivičnog gonjenja, da njegovo svjedočenje nema nikakve važnosti za sudski postupak i da je Obren Petrović kao rukovodilac policijske stanice u Doboju najodgovorniji za nezakonita privođenja, pritvaranja, mučenja, pljačku, progon i ubistva u Doboju 1992. godine.

Tužiocima i posrednicima dato je nekoliko miliona KM koji su opljačkani u ratu i poslije rata u Doboju za dobijanje ograničenog imuniteta, neoptuživanje i drugu zaštitu Obrena Petrovića od krivičnog gonjenja za ratni zločin.

Izvor: antikorupcija.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter