Švercovali drogu vrijednu 100 miliona eura, uhapšeni Hrvat i Albanac (Video)

Švercovali drogu vrijednu 100 miliona eura, uhapšeni Hrvat i Albanac (Video)

Jedan Hrvat uhapšen je u koordiniranoj akciji italijanske carine i policije, koja je razbila lanac krijumčarenja 333 kilograma kokaina brodom iz Brazila u Italiju.

Droga je bila skrivena u granitnim pločama koje su bile deklarisane kao teret jednog kontejnera, piše Telegram.

Carinici su pronašli drogu nakon detaljnog pregleda u luci La Specia, a bila je upakovana u paketima od po jedan kilogram između dvije granitne ploče.

Pošiljka je carinicima odmah bila sumnjiva jer je stigla iz Brazila, a rendgenskim pregledom posumnjali su da teret sadrži i drogu. Uz dogovor je odlučeno da se droga ne plijeni u luci, već da se brod propusti uz koordinirani nadzor.

Kokain je tako otputovao dalje, a policija je pratila njegov put.

U luci Karara u jedno od skladišta je po teret iz nadziranog kontejnera došla grupa ljudi. Radilo se o jednom Italijanu i njegovoj partnerki iz Brazila, Hrvatu i jednom Albancu, navodi Telegram.

Svi četvoro su uhapšeni čim su počeli preuzimati drogu, odnosno kontejner u kojem se nalazila. Nakon otvaranja granitnih ploča utvrđeno je da je u pošiljci 333 kilograma kokaina. Prema procjeni policije, kokain je izvanredne čistoće i vrijedi oko 100 miliona eura.

Akcija je nazvana Samba 2020, jer je brod dolazio iz Brazila, a policija pomno prati brodske linije koje odatle dolaze.

VIDEO:

 

Izvor: m.cdm.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks