Šta misli Vučić o Kovid pasošima: Šokiran sam idejom evropskih lidera, odluku smatram antievropskom

Šta misli Vučić o Kovid pasošima: Šokiran sam idejom evropskih lidera, odluku smatram antievropskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros u jutarnjem programu na TV Prva, gde je poručio da ne podržava uvođenje kovid pasoša. Iako svi u Evropi imaju isto mišljenje, niko se do sada nije usudio da to javno i izgovori. Sve do jutros.

Vučić je jutros u gostovanju na TV Prva da uvođenje takozvanih kovid-pasoša gazi najviše evropske vrednosti, slobodu kretanja i izbora.

– Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinu – rekao je Vučić i razbio začarani krug ćutanja u Evropi.

On je rekao da je šokiran idejom pojedinih evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi, i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Kako je istakao, time se pokazuju da im je stalo samo do unutrasnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a “za njih ćemo uvesti kovid pasose”.

Vučić je istakao i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najpre stariji ljudi.

Vučić je rekao i da je danas na sajmu preko 600 diplomata na spisku za vakcinaciju. Istakao je da je Srbija peta u svetu po vakcinaciji, i da su ispred nas samo Izrael, Sejšeli, Emirati, i Velika Britanija, a da smo po revakcinaciji prvi u Evropi.

Izvor: borba.me/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter