Tajkun iznad države: Neodgovorni -Pavgord- i vađenje šljunka uzrokovali saobraćajnu nesreću kod Foče (Foto)


Tajkun iznad države: Neodgovorni -Pavgord- i vađenje šljunka uzrokovali saobraćajnu nesreću kod Foče (Foto)

Preksinoć, nešto prije ponoći, na magistralnom putu Foča – Goražde, u blizini Ustikoline i granice sa Federacijom dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede. Uzrok saobraćajne nesreće je oštećen put i propadanje jedne kolovozne trake koja se potpuno urušila i potonula u rijeku Drinu.

Poražavajuća je činjenica da je put oštećen i potkopan zbog vađenja šljunka iz rijeke Drine, koje izvodi kompanija PAVGORD iz Foče, vlasništvo Gordana Pavlovića, koja istovremeno i održava ovu dionicu puta i dobila je unosan Ugovor od Puteva Srpske i Vlade Republike Srpske, ali pustih para nikad dosta.

Mještani su prethodno protestovali protiv nezakonite eksploatacije šljunka iz Drine, koja uništava obalu i put, skretali pažnju javnosti, tražili od inspekcije i zarobljenih institucija da reaguju, ali niko ništa nije preduzeo, vjerovatno jer su Pavlović i PAVGORD veoma bliski vladajućoj Partiji i oligarhiji.

Postavlja se pitanje kako je moguće da kompanija koja održava put istovremeno ga uništava i potkopava vadeći šljunak ispod nasipa, i da li se bilo gdje u svijetu nešto slično dogodilo? Kako dionica magistralnog puta Goražde – Foča nije sanirana poslije duže vremena i zašto nema adekvatnih znakova upozorenja već se nasipa pijesak na put, kao i na više mjesta od Foče do Sarajeva, kao da se prave barikade pred rat, i da li se čeka da neko ne daj Bože pogine pa da se nešto preduzme i put popravi, a nelegalno vađenje šljunka obustavi?

Jesmo Zemlja čuda ali je ovo previše i nadam se da će neko od nadležnih i Puteva Srpske da reaguje prije nego neko nastrada zbog oštećena puta u blizini Ustikoline, ali i drugih crnih tačaka i opasnih dionica na istoku Srpske.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter