Tajkunski talovi - Simbioza na djelu: Stanivuković i Višković milione i posao dali sinu Željke Cvijanović (Foto)


Tajkunski talovi - Simbioza na djelu: Stanivuković i Višković milione i posao dali sinu Željke Cvijanović (Foto)

Simbioza gradske i republičke vlasti u Banjaluci je sve očiglednija, a to potvrđuje i izgradnja sportskog teniskog centra, dvorane i terena za teniski turnir „Srpska open“ u centru grada, pored parka Mladen Stojanović.

Prema najavama iz vlasti kapacitet nove dvorane i sportskog centra je 6000 gledalaca, a iz budžeta grada Banjaluka i Vlade Republike Srpske za ovaj projekat će biti izdvojeni milioni maraka.

Vlasti uporno kriju informaciju koja je dvorska firma dobila unosan milionski posao, a po mojim saznanjima, što potvrđuju i fotografije kamiona i mehanizacije na gradilištu, na iskopu i građevinskim radovima angažovana je firma Prim vlasništvo sina Željke Cvijanović, bivše predsjednica Republike Srpske a sada člana Predsjedništva BiH.

Postavlja se pitanje zbog čega Višković i Stanivuković kriju izvođača radova, na koji način su se odlučili za firmu Prim, koja je u vlasništvu sina Željke Cvijanović, da li se radi o klasičnom sukobu interesa i da li su se za nju odlučili direktnom pogodbom u 4 oka.

Ovo je samo jedan u nizu primjera istinske simbioze Stanivukovića i režima, gradskih vlasti i krupnog kapitala, dvorskih firmi bliskih SNSD-u. Bilo bi dobro da Stanivuković i Višković izađu u javnost i kažu više detalja o ovom zajedničkom projektu, te kažu kako su se odlučili da javni novac i milionski posao dodijele firmi koja je u vlasništvu Željke Cvijanović, da li se radi o zlouputrebi i klasičnom sukobu interesa.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter