Tanačenje - Tajni sastanak: Sastanak Dodika i Nešića o kojem nisu bili obaviješteni mediji


Tanačenje - Tajni sastanak: Sastanak Dodika i Nešića o kojem nisu bili obaviješteni mediji

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik sastao se danas sa ministrom bezbjednosti BiH, Nenadom Nešićem javlja SRNA. Sastanak nije bio najavljen medijima iako je to uobičajeno kada su ovakvi sastanci u pitanju. Dodik je danas imao sastanak sa ambasadorom Rusije o kojem su mediji obaviješteni.

SRNA prenosi da su Dodik i Nešić razgovarali o bitnim temama za Republiku Srpsku a koje se tiču funkcionisanja vlasti u zajedničkim institucijama.

“Redovne konsultacije sa ministrom bezbjednosti Nenadom Nešićem o aktuelnim temama bitnim za Republiku Srpsku a tiču se funkcionisanja vlasti u zajedničkim institucijama”, napisao je Dodik na tviteru.

BN televizija je danas objavila da je Nešić pod velikim pritiskom jer ima određena očekivanja od strane Milorada Dodika koji ga je predložio za poziciju ministra. Sve ima veze sa imenovanjima koja bi se sutra, ukoliko ne dođe do promjena, trebala naći na Savjetu ministara. Najviše problema Nešiću, u ovom trenutku, pravi imenovanje direktora Službe za odnose sa strancima jer se za tu poziciju bori nekoliko članova Dodikovog SNSD-a.

Inače, protiv imenovanja Nenada Nešića na mjesto ministra bezbjednosti pobunio se dio Sarajevskog SNSD-a ali je tu pobunu lako ugušio Milorad Dodik.

Imenovanje Nenada Nešića za ministra bezbjednosti izazvalo je najviše pažnje javnosti u Bosni i Hercegovini. Jasno je da ga je Dodik, iz nekog razloga, želio na toj poziciji.

Foto naslovna: GERILA info/Arhiva/Milorad Dodik tajni sastanak sa Nešićem
Izvor: gerila.info 

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter