Tegeltija juče javno demaskirao Dodikove šarene laže o -izdvajanju RS- i -napuštanju institucija BiH- (Video)


Tegeltija juče javno demaskirao Dodikove šarene laže o -izdvajanju RS- i -napuštanju institucija BiH- (Video)

- SNSD nikad neće izaći iz institucija zajedničkih, nikad neće prepustiti da neko u ime Srba rukovodi tim institucijama. SNSD je donosio neku drugu vrstu političkih odluka... To su politička pitanja...

Ovo su riječi Zorana Tegeltije, visokog funkcionera SNSD-a, koji je kao kadar te partije obavljao funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministra finansija BiH, odakle je juče sjeo u fotelju direktora UIO BiH.

Tegeltija je ovim juče javno demaskirao Milorada Dodika koji je bezbroj puta do sada, ne samo u medijskim nastupima, nego u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srpske, u Narodnoj skupštini, najavljivao izdvajanje Republike Srpske,samostalno funkcionisanje,  pozivao na napuštanje zajedničkih institucija, kao i formiranje vojske, obavještajne službe, Uprave za indirektno oporezivanje, Agencije za lijekove i medicinsku opremu...

Ovo je prvu put da neko od visokih funkcionera SNSD-a javno kaže da ta stranka neće napustiti zajedničke institucije i da je sve drugo, pa i ono što izgovara Dodik, samo politička priča, bez ozbiljne namjere, na što odavno ukazuju ovdašnji poznavaoci prilika u Republici Srpskoj i BiH.

Sve je bila samo šarena laža za široke narodne mase.

SNSD i Dodik nema namjeru, kako tvrde, da grade samostalnu Republiku Srpsku, nego Bosnu i Hercegovinu u kojoj će njima biti komotno. 

 

Video: BN Televizija
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter