Tegeltija u čudu, stečajni upravnik u bludu

Tegeltija u čudu, stečajni upravnik u bludu

Iz izvora blikih vrhu vlasti Republike Srpske, Tegeltija ako definitivno propadnu sve opcije da preuzme funkciju predsedavajućeg Savjeta ministara, on će do kraja godine da preuzme Viškovićevu poziciju, a na Aluminu i ne pomišlja.

Ako do 22. avgusta 2019 nije bilo jasno ko bi mogao da ozbiljnije uzdrma i nadjača neprikosnovenu vlast u RS, sada je to postalo izvjesno. U novom derbiju za Aluminu, ostvaren je sledeći rezutat: Stečajni upravnik Lazo Djurdjević – Republika Srpska 4:3.

BN je nedavno objavio Odluku o smjeni Milorada Motike sa mjesta predsjednika Upravnog odbora Alumine. Međutim, Međutim, naš izvor, navodi da Odluka nije zavedena, niti donesena u skladu sa stavom titulara Alumine, indirektno Vlade RS. 

Odluka, prema našem izvoru, predstavlja volju stečajnog upravnika koji se ponaša kao vlasnik privatnog preduzeća, a potpisnici Odluke njegovi vjerni čauši pa rade po principu: ''Veži konja gde ti gazda kaže''. 

Dva prisutna člana Upravnog odbora, koji zaista po svojim funkcijama predstavljaju državu, pravobranilac RS Milimir Govedarica i direktor Poreske uprave RS Goran Maričić, i treći, sam Milorad Motika, odbili su prijedlog "gazda Laze". Stečajni upravnik Lazo Djurdjević iz Šamca, uz svog vjernog dugogodišnjeg emotivno-poslovnog partnera iz Zemljoradničke zadruge u Šamcu, Pere Vasiljevića, nastoji, prema tom izvoru, da potpuno preuzme upravljanje Aluminom i zaustavi ''odlivanje''podataka o nivou pljačke stečajne hobotnice koja je nasledila ''Litvanske bandite', o čemu smo i ranije pisali.

Uz Peru Vasiljevića, Lazo je obezbijedio podršku još tri člana Upravnog odbora. Uostalom, on ih je i postavio. Dvojici od njih, kako saznajemo, Zoranu Obrenoviću i Radisavu Filipoviću, obećana je glavna nagrada: mjesto predsjednika Upravnog odbora. I dok je Obrenović uspješan tehnolog nevičan politikantskim smicalicama, Filipović vješto opstaje u Alumini. Mada, da u Republici Srpskoj postoji vladavina prava, treba odavno da bude u nekom od zatvora Srpske. 

Naime, potpis upravo tog Radisava Filipovića stoji na čuvenom lopovluku kada je opljačkana IRB-a, a novac završio, kako se tvrdi, na Devičanskim ostrvima. Sadašnji član Upravnog odbora Alumine Radislav Filipović, tada je bio na funkciji direktora firme ''Industrija Adrija doo'', sa sjedištem u Sarajevu čiji je vlasnik firma sa Sejšela “TeamFront Inc”. 

Uostalom dokaz o učešću Rubeža i Radisava Filipovića u litvanskoj pljački, objavljen je na sledećem blogu, gde je prezentovana notarska izjava o njegovom postavljenju za direktora firme preko koje su isparili milioni iz RS.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2017/06/litvanski-banditi-i-dalje-haraju-po-rs.html 

Istražni ogani RS do sada su se uzdržavali od gonjenja Filipovića, iako je on, kako se navodi, nesporni potpisnik transakcije. Sada je olako stavio potpis na smjenu Motike, nadajući se premiji, umjesto procesuiranju. To mu nije prvi put. U nekoliko navrata učestvovao je u prljavim igrama za razne interesne grupe koje su pokušavale da se dočepaju Alumine, o čemu je bilo riječi u našim tekstovima.

U istom kotlu za kuvanje kadrovskih kombinacija je i treći gazda Lazin član Upravnog odbora, Mile Matić. U klasičnom brutovskom scenariju, udario je s leđa na Motiku u koga se samo dan ranije kleo, i koji mu je više puta spasavao poziciju u Alumini.

To je posebno bilo potrebno poslije učestalih Matićevih javnih napada u kafanskom raspoloženju, na Milorada Dodika i njegovu politiku. Pero Vasiljević, kao javna senka svog emotivno-poslovnog partnera iz Šamca i sudrug u lovu na ''sve ono što vole mladi'', on će za Lazom i u vatru, i u vodu. Inače Lazo smatra da Pero ima facu i gard za velikog političara i predstavlja ga kao budućeg kandidata za važne funkcije u RS, sve do onih najviših. 

Koliki je udio Pere u onih 11 miliona KM koje je Lazo Djurdjević samododijelio sebi i svom privatnom pravnom timu, utvrdiće istražni organi. Da se prilikom nove kadrovske kombinatorike u Alumini radi o prljavim kombinacijama svjedoči i čudjenje Zorana Tegeltije, povodom napisa da mu se tamo pravi rezervna pozicija za njegov sve izvjesniji neuspjeh da postane predsjedavajući Savjeta ministara. 

U nekim medijima optužen je za pobunu protiv Dodika i neku vrstu puča u dogovoru sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, gdje je navodno gazda Lazo Djurdjević samo izvršilac njihovih naloga. Iz izvora blikih vrhu vlasti situacija je sljedeća: ako definitivno propadnu sve opcije da Tegeltija preuzme funkciju predsedavajućeg Savjeta ministara, on će do kraja godine da preuzme Viškovićevu poziciju, a na Aluminu i ne pomišlja. 

Pravi kandidat "gazda Laze" za popunu Upravnog odbora, prema tim saznanjima, je njegov kum Bora Dubić, šofer iz Doboja. 

Ideja je da se preko izmišljene storije o Tegeltijinim ambicijama stvori prazno mjesto u Upravnom odboru, a onda posleij Pere Vasiljevića dovede još jedan gazda Lazin pouzdani saradnik. Za novog predsjednika Upravnog odbora, ili kako se to kaže direktora Alumine, planiran je ipak Radisav Filipović. 

Kako navodi našizvor, u poplavi špekulacija i lažnih vijesti ipak je moguće definisati nesporne istine: - Istina je da se Lazo Djurdjević godinama ponaša kao da je Alumina u potpunosti njegova privatna firma, a račun Alumine njegov privatni račun. - Istina je da gazda Lazo Djurdjević do sada naplatio od Alumine za svoje usluge i usluge svojih saradnika 11 miliona KM. 

Takođe, kako se tvrdi, istina je da da Lazo Djurdjević hoće da još šest godina vodi stečaj Birača i naplati od Alumine još oko 12 miliona KM.

- Istina je da je u pravnom timu angažovao lica koja su procesuirana zbog učešća u pljački ''Litvanskih bandita''.

- Istina je da je advokatskom timu ''akademik i sin'' omogućio naplatu duplih tarifa za svaku preduzetu radnju, tako da za sat-dva spisanija tipa ''copy-paste'' dobijaju oko 9.000 KM. 

- Istina je da sa advokatskim timom smišlja nepotrebne i besmislene predstavke i dopise, kako sami navode ''za nedaj bože'', i da njihovim umnožavanjem dodatno zaradjuju, i to duploj tarifi. 

- Istina je da je bio rekorder po broju dodijeljenih stečajnih predmeta, uključujući i one najlukrativnije, kao Šećerana u Bijeljini i Bobar banka. 

- Istina je da je kao režimski stečajni upravnik zaposlio ćerku u ERS, a sina u Poresku upravu 

To su sve nesporne istine! 

Zli jezici još dodaju: - Da je sa Perom Vasiljevićem učesnik terevenki sa mladim devojkama, za koje se tvrdi da zbog godina nisu posjedovale lične karte. O tome svjedoči takozvana ''pedofilska afera'' u Šamcu prije tri godine, gde je Lazo bio apostrofiran kao glavni učesnik. 

- Da je za usluge jednoj interesnoj grupi, koja učestvuje u borbi za osvajanje Alumine dobio ''stančić'' i nešto novca. Zamislite osobu u RS kojoj je mala zarada od 11 miliona KM, pa je prinuđena još i da se bavi korupcijom. 

- Da je probao da vrati ''stančić'' i novce, ali to kod mafije nije moglo da prodje. 

- Da je njegov kandidat za novog predsjednika Upravnog odbora Rade Filipović, a za novog člana Upravnog odbora Bora Dubić, šofer iz Doboja.

- Da je Zoran Tegeltija u Lazinim kombinacijama upotrebljen kao bokserski džak, a karijeristi u Upravnom odboru kao njegovi jurišnici. Zli jezici su izgleda veoma dobro informisani! Poslije svega, moglo bi se reći da se stečajni upravnik direktnim djelovanjem protiv države koja ga postavlja i daje mu velika ovlašćenja, kvalifikovao za nešto što bi se metaforički moglo nazvati ''blud'' – vjenčan sa državom, a švrlja. I to višestruko...

 

Izvor: rtvbn.com