Tegeltijin -ručni rad-: Labotić, monstrum-tužilac nastavlja da radi kao advokat

Tegeltijin -ručni rad-: Labotić, monstrum-tužilac nastavlja da radi kao advokat

Tegeltijin "ručni rad": Labotić, monstrum-tužilac koji je istjeran iz pravosuđa i koji je podigao optužnicu protiv Davida Dragičevića šest dana nakon što je pronađeno tijelo ubijenog mladića, nastavlja da radi kao advokat.

Milan Tegeltija, šef Pravosudne mafije i vlasnik VSTS, brzo se pobrinuo za svog štićenika Sašu Labotića, nakon što je potonji istjeran iz pravsuđa.

Labotić bi trebalo da postane advokat i to već od 24.10. ove godine za kada je zakazan Zbor advokata. Taj dan Zbor će dati mišljenje o upisu Labotića u Imenik advokata Avdokatske komore RS.

Nije to neočekivano, jer se već našla advokatska kancelarija u kojoj će Labotić da radi i nastavi da služi režimu i Pravosudnoj mafiji.

Tegeltija na ovaj način vraća dug Labotiću za njegovo učešće u prikrivanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Labotić je 30.03.2018. godine, šest dana nakon što je pronađeno tijelo ubijenog Davida Dragičevića, protiv njega podigao optužnicu.

Zbog tog monstruoznog akta Dragan Lukač ga je odlikovao 04.04.2018. godine.

Labotića je VSTS izbacio iz pravosudnih institucija 16.10.2019., ali on se, kao advokat, vraća već 24.102019., što može značiti samo jedno - sve je već unaprijed dogovoreno i Tegeltija nastavlja da štiti sve one koji su opstruisali istragu zločina teškog ubistva Davida Dragičevića.

Ovaj akt samo je još jedna kocka u nizu koji to dokazuje, ali Tegeltija je zaboravio na jednu stvar: Prije ili poslije dokazaće se i Labotićeva i njegova (kao i ostalih) zločinačka uloga u pomenutom nedjelu i tada će obojica odgovarati. 

Osim toga, Tegeltija će odgovarati za još niz nedjela koja je počinio, ali o tome u narednim danima. 

Što se tiče Advokatske komore RS, prijemom Labotića u svoje redove samo će potvrditi dno na kojem se poodavno nalaze.

 

VSTS potvrdio odluku o uklanjanju Labotića iz pravosuđa; Labotić je monstrum koji je, šest dana nakon pronalaska tijela ubijenog Davida Dragičevića, podigao optužnicu protiv likvidiranog mladića (16.10.2018.)

Saša Labotić istjeran je iz pravosuđa BiH; Takvu odluku donio je VSTS, iako je, prethodno, Milan Tegeltija, predsjednik te privatizovane manufakture, učinio sve da ga spase.

Čak je organizovano i potpisivanje "pisma podrške" Labotiću od tužilaca iz Banjaluke, što samo dodatno svjedoči na kako niske grane je pravosuđe palo; Otvoreno podržavaju presuđene kriminalce.

A taj je upravo Labotić koji je presuđen 28.02.2018. godine, ali je presudu prikrio kada se kandidovao za tužilačku poziciju.

Otkrio sam njegovu prevaru i o tom objavio tekst još 22.05.2018. godine, ali je VSTS trebalo da utvrdi "činjenično stanje" gotovo dvadeset mjeseci.

Labotić je, napokon, istjeran iz pravosuđa, ali on je samo jedan u dugom nizu onih koji moraju otići, na čelu sa Tegeltijom. 

VSTS je svojom odlukom potvrdio akt drugostepene Disciplinske komisije, koja je odluku o uklanjanju Labotića iz pravosuđa donijela 12.09.2019. godine. 


Monstrum Saša Labotić razriješen dužnosti tužioca; Labotić podigao optužnicu 30.03.2018. protiv ubijenog Davida, šest dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo, 24.03.

Saša Labotić, monstrum koji je podigao optužncu protiv ubijenog Davida Dragičevića, razriješen je dužnosti tužioca.

Razriješila ga je drugostepena Disciplinska komisija VSTS zato što je skrivao da je presuđen.

Činjenica je da je trebalo da bude razriješen zato što je podigao optužnicu, 30.03.2018., protiv ubijenog Davida Dragičevića šest dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo, 24.03.2018.

Zbog toga ga je Dragan Lukač odlikovao 04.04.2018. godine.

MonstrumTužilac Labotić - Put od presuđenog sitnog kriminalca, preko pozicije tužioca do Saučesnika u Ubistvu (dokumenti-objavljeno na blogu 22.05.2018.)


Davor Dragičević i "Pravda za Davida" - Mirno okupljanje pred Okružnim tužilaštvom Banjaluka

Saša Labotić, monstrum-tužilac, prešao je, za kratko vrijeme, dug put od presuđenog sitnog kriminalca, preko pozicije tužioca, pa do Saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića. 

Saša Labotić je tužilac-monstrum koji je optužnicu protiv surovo umorenog Davida Dragičevića uputio iz Tužilaštva ka Sudu 30.03.2018. godine, šest dana nakon što je njegovo tijelo nađeno u kanalizaciji Crkvena.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije Darko Ćulum odlikovali su tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Sašu Labotića, na Dan policije, 04.04.2018. godine.

Lukač i Ćulum su nagradili Labotića 04.04., pet dana, nakon što je uputio optužnicu protiv Likvidiranog Davida Osnovnom sudu na potvrđivanje (30.03.).

Optužnica je navodno podignuta 28.02.2018. godine, bar tako piše na njoj, da bi tek mjesec dana kasnije, a šest dana nakon pronalaska Davidovog tijela upućena u Sud. Najrealnije je da je Optužnica protiv Davida napisana nakon pronalaska njegovog tijela, između 24.03. i 29.03., jer se u CMS-u pojavila tek 30.03., šest dana nakon što je nađeno tijelo Ubijenog dvadesetjednogodišnjeg dječaka. 

Isti taj Saša Labotić pravosnažno je presuđen 28.02.2008. godine, jer je počinio krivično djelo povreda autorskih prava; Preciznije, neovlašteno je u svojoj radnji “Oskar” iznajmljivao filmove.

Sitan je to prestup, ali je od Suda BiH, okarakterisan kao krivično djelo i Labotiću je izdan kazneni nalog - da isplati 900 KM u tri rate, ili, ukoliko to ne učini, odleži 18 dana zatvora.

Labotić je priznao da je kriv.

Oduzeti su mu i svi DVD i DIVIX od Republičke tržišne inspekcije, odjeljenje Bijeljina.

Inspekori Ministarstva trgovine RS uhvatili su ga u neovlaštenom poslu 23.06.2005. godine, a Sud BiH, sudija za prethodno saslušanje Mehmed Šator, izrekao mu je presudu 28.02.2008. godine.

Uprkos tome što je počinio krivično djelo, za koje je pravosnažno preuđen, Labotić je, nekoliko godina kasnije, izabran za tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, gdje nije radio svoj posao, nego bio sluga raznoranih prestupnika i kriminalnih organizacija; Svoj kriminalni vrhunac dostigao je 30.03.2018. godine, kada je po nalogu Vrha NarkoKartela, koji je naručio i organizovao likvidaciju Davida Dragičevića, protiv ubijenog uputio Optužnicu na potvrđivanje Sudu, šest dana nakon što je njegovo tijelo nađeno u kanalizaciji Crkvena.

Pitanje je kako je Labotić uopšte mogao biti izabran za tužioca, kada je presuđen za krivično djelo, ma koliko ono sitno bilo? Odgovor je da upravo takve poput njega Zločinačke organizacije ubacuju u pravosuđe BiH da bi služili njihovim interesima.    

Saša Labotić je direktan Saučesnik u prikrivanju likvidacije Davida Dragičevića, zajedno sa ucijenjenim Glavnim okružnim tužiocem Želimirom Lepirom, postupajućim tužiocem Daliborom Vrećom; Saučesnici su i Lukač, Ćulum, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal i još nekoliko službenika MUP-a RS - inspektora. Saučesnik je i patolog Željko Karan.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da je njegov sin likvidiran 23.03.2018. Godine u periodu od 22 do 23 časa, a da je “poslednji put mučen 23.03. između 20 časova i 21 čas i 30 minuta”.

Davida Dragičevića su pripadnici NarkoKartela, među kojima i službena lica iz MUP-a RS, pretukli u noći 18.03. iza Metalske škole u Banjaluci, nakon toga ga oteli, odvezli policijskim automobilom na nepoznatu lokaciju, gdje su ga zvjerski mučili narednih šest dana. 

Likvidirali su ga 23.03., a njegovo tijelo u ranim jutarnjim časovima 24.03. Bacili u kanalizaciju Crkvena.

Vrh MUP-a RS, kao i navedeni tužioci, ni dva mjeseca nakon likvidacije Davida Dragičevića ovaj surovi zločin nisu okarakterisali kao Teško Ubistvo, već čine sve da ga zataškaju i zaštite nalogodavce Ubistva iz vrha Narko Klana koji hara Banjalukom. 

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks