Tesla ukida najjeftiniji Model S, da ne ugrozi stariji model

Tesla ukida najjeftiniji Model S, da ne ugrozi stariji model

Model S 75 neće moći da se naruči poslije 24. septembra, saznaje Electrek.

Nedugo nakon što je lansiran pristupačniji Model 3, prvi čovjek Tesle, Ilon Mask, najavio je da će ponuda Modela S pretrpjeti određene izmjene.

Kako piše Electrek, pojava jeftinije “trojke” ubrzala je ukidanje Model S 75, kao posljednje varijante ovog automobila sa zadnjim pogonom i jednim elektromotorom.

Model S 75 u Sjedinjenim Državama košta od 69.500 dolara, dok je početna cijena Modela 3 35.000. Ipak, očekuje se da će se mnogi kupci “trojke” odlučiti za doplatne opcije, čime i cijena automobila raste i približava se osnovnom S 75.

Ukidanjem Modela S 75, Model 3 ostaće jedini Tesla koji za pogon koristi samo jedan elektromotor, s obzirom da će svi drugi automobili koji izlaze iz pogona ovog proizvođača imati dva agregata na struju i samim tim pogon na sva četiri točka.

Nakon 24. septembra, najjeftiniji Tesla S biće model 75D, koji takođe ima bateriju kapaciteta 75 kWh, ali i dva motora, i fabrički deklarisanu autonomiju u vožnji od 417 km. Njegova cijena u SAD trenutno je 74.500 dolara.


Izvor: CDM