Testirani Zverev, Čilić, Ćorić i ostali, Đoković otišao u Srbiju

Testirani Zverev, Čilić, Ćorić i ostali, Đoković otišao u Srbiju

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, riješio je da, zbog dobrog zdravstvenog stanja, ne ode sa ostalim učesnicima zadarskog turnira na hitno testiranje na novi korona virus, već da to uradi u Beogradu.

Nakon što je Grigor Dimitrov iz Hrvatske otišao u Monte Karlo, osjetio simptome, zbog kojih je testiran, a rezultat je bio pozitivan, organizatori su donijeli odluku da finale turnira bude otkazano.

Kako Novak Đoković nije osjetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, riješio je da se vrati u Beograd. Ostali asovi, učesnici turnira, odlučili su se da se testiraju u Zadru.

U nedjelju, kasno uveče, zvijezde su dovezene ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gde ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije, doktor Alan Medić.

Na parkingu je bilo gotovo cijelo društvo koje je preko vikenda uveseljavalo brojnu publiku na Višnjiku - Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleksander Zverev, Dona Vekić...

Za razliku od njih, Đoković će u Srbiji kontaktirati epidemiologe i obaviti neophodna testiranja na novi korona virus.

Podsjetimo, Novak Đoković se u finale turnira u Hrvatskoj plasirao pobijedivši Peđu Krstina, Bornu Ćorića i, u ranom popodnevnom terminu, Nina Serdarušića - sve bez izgubljenog seta. Andrej Rubljov, s kojim je trebalo da u 20 časova igra finale, kao 14. sa ATP liste je savladao Čilića sa 2:1, a sa po 2:0 Danila Petrovića i Aleksandera Zvereva.

Od zadarskog finala, nažalost, na kraju nije bilo ništa, otkazano je dok je publika čekala da počne - i to upravo zbog pomenute vijesti o stanju Grigora Dimitrova.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks