Težak udes, blokada, kolone... Šta se dešava na Horgošu?

Težak udes, blokada, kolone... Šta se dešava na Horgošu?

Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš se polako normalizuje, ali su i dalje velike gužve, javlja reporterka B92 sa lica mesta.

Najprometniji prelaz između Mađarske i Srbije je bio potpuno blokiran oko 12 sati i sve do oko 16, kada je situacija počela da se normalizuje.

Gužve su i dalje velike, ali sa mađarske strane, napominje reporterka B92.

Podsetimo, problem na granici je nastao zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na udaljenosti od oko 80 kilometara od Horgoša u Mađarskoj, na 128. kilometru puta M5 od Budimpešte. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nije bilo informacija o gužvama, dok je Automoto savez Srbije saopštio da su kolone bile dugačke i do deset kilometara. 

Reporterka B92 navodi da su se pojedini vozači javljali sa informacijama da se nalaze na oko dvadesetak kilometara, zarobljeni u koloni. 

Ipak, situacija se stabilizuje, saobraćaj teče, zaustavljanje nije toliko dugo, ali na prelazu i dalje ima mnogo vozila

Vozačima se savetuje korišćenje alternativnih prelaza, situacija na granici između Hrvatske i Srbije je stabilnija, dok se na prelazu iz Srbije u Bugarsku, na graničnom prelazu Gradina čeka čak tri sata. 

Veći broj vozila očekuje se na putnim pravcima ka Crnoj Gori i Jadranskoj obali, kao i na autoputu iz Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je ranije Auto moto savez Srbije. 

Osim toga, tokom vikenda bilo je gužvi širom Hrvatske, a na nekim dijelovima autoputa kolone su bile i po dvadesetak kilometara, a posebno je haotično bilo na Bajakovu gde je, kako prenosi zagrebački "Indeks", žena iz Srbije "pobesnela" zbog gužve.

 

Izvor: B92