Titulu posvetio roditeljima

Titulu posvetio roditeljima

Srpski teniser Laslo Đere osvojio je prvu titulu u karijeri trijumfom u finalu turnira iz kategorije ATP 500 u Rio de Žaneiru nad Kanađaninom Feliksom Ože-Aljasimom 6:3, 7:5. 

Đere je posle dva sata iscrpljujuće borbe došao do najvećeg uspeha u karijeri.

"Ovo je bila nedelja iz snova. Sanjao sam ovo. Presrećan sam i uzbuđen. Pucaju me emocije. Bilo je teško i mentalno i fizički, ali srećan što sam uspeo da prođem kroz sve to i hvala svima na podršci", rekao je Đere neposredno posle finala.

Srbin je bio vidno uzbuđen...

"BIlo je mnogo brejkova, naročito u prvom setu. Bolje smo igrali u drugom setu. Propustio sam četiri meč lopte na njegov servis, bilo je teško mentalno, pokušao sam da ostanem fokusiran".

Do titule je došao sa 90. mesta na ATP listi, a od ponedeljka će biti 37.

Rio će mu zauvek ostati u srcu.

"Toliko sam toga dostigao ovde. Prvi put sam u Brazilu. Uvek ću se sećati ovog dana i ovog turnira".

Kada je primio trofej, Laslo Đere je imao posebno emotivan govor:

"Ovaj trofej posvećujem roditeljima. Izgubio sam mamu pre sedam godina, a oca pre dva meseca", rekao je Đere i dobio ogroman aplauz.

"Oni su imali najveći uticaj na mene i zbog njih sam danas ovde. Nadam se da me gledaju", dodao je 23-godišnji teniser.

Zahvalio se i mlađoj sestri, devojci. 

Laslo Đere je sa 17 godina godina izgubio majku, pre dva meseca i oca, koje je pokosila surova bolest. Nikada, ni kada su životne rane otvorene, a koje nikada ne zaceljuju, javnost nije mogla čuti težinu života našeg tihog heroja.

Đere je sada je prvi put javno rekao kakvu bol je život na njegova mlada pleća bacio. Uprkos svemu dostojanstveno je nastavio da vredno radi i piše na terenu priču koja će učiniti da njegovi tvorci budu ponosni na njega. Ostao je hrabar, dosledan, dostojanstven, vredan, jedinstven, nenametljiv, nastavio je putem kojim je krenuo zajedno sa roditeljima, nastavio je da se bori i napravi dela o kojima su zajedno maštali.


Izvor: Kurir.rs