Tragedija u Šeremetjevu - U avio nesreći u Moskvi poginula 41 osoba (Video)

Tragedija u Šeremetjevu - U avio nesreći u Moskvi poginula 41 osoba (Video)

Prema prvim informacijama, osnovni uzrok smrti putnika u zadnjem dijelu aviona koji se zapalio bio pokušaj nekih putnika da u procesu evakuacije iz polica uzmu svoj prtljag

Četrdeset i jedna osoba je poginula u avionskoj nesreći koja se u juče dogodila na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, saopštio je ruski Istražni komitet.

"Poginula je 41 osoba", navela je predstavnica Istražnog komiteta zaduženog za transport Jelena Markovska.

Prethodno je bilo saošteno da je u nesreći izazvanoj požarom pri slijetanju u avionu Superdzet-100 poginulo 13 osoba.

Interfaks navodi da je avion koji je poletio sa aerodroma Šeremetjevo za Murmansk, ubrzo poslije polijetanja, izgubio vezu sa centrom za vezu zbog udara munje i otkazivanja automatskog sistema upravljanja.

Agencija navodi da je avion sletio na aerodrom Šeremetjevo sa povećanom masom, na sredinu piste, kada je oštećen srednji dio aviona, te da su elementi letjelice najvjerovatnije upali u motor, zbog čega je izbio požar.

Interfaks je takođe naveo, pozivajući se na informisane izvore, da je osnovni uzrok smrti putnika u zadnjem dijelu aviona koji se zapalio bio pokušaj nekih putnika da u procesu evakuacije iz polica uzmu svoj prtljag.

"Po preliminarnim podacima, iz razgovora sa očevicima slijedi da, kada je avion udario o zemlju i zapalio se, neki putnici su u panici krenuli da vade svoje stvari iz polica. To je otežalo evakuaciju ljudi iz zadnjih redova letjelice i oni su poginuli u požaru", naveo je taj izvor.

Zvanični predstavnik Aeroflota Maksim Fetisov je izjavio da je evakuacija putnika iz aviona trajala 55 sekundi, a da je normativ za ekstremne situacije 90 sekundi.

VIDEO:


Izvor: Beta