Trik koji je oduševio svijet (Video)

Trik koji je oduševio svijet (Video)

U poznatoj šou emisiji na binu je izašao mađioničar Mark Spelman iz Velike Britanije. On je ostavio na žiri upečatljiv utisak jer im je poklonio nevjerovatnu magiju.

Naime, Mark je tokom izvođenja trika žiriju podijelio Rubikovu kocku, voštane bojice, knjigu, hemijsku koju je zamolio Sajmona Kauela da drži u desnoj ruci i uspravnu, karte - sve što ukazuje da slijedi jedan magični trik.

Naravno, za one koje ne znaju engleski u kratkim crtama ćemo vam reći šta se desilo, a oni koji znaju engleski jezik neka preskoče donji dio teksta i pogledaju video te se prepuste nestvarnoj i neobičnoj magiji Marka Spelmana...

"A šta kad bih vam rekao da sam ja sve ovo znao prije dva mjeseca, devet mjeseci, prije dvije godine?", pitao je on, kojem žiri još uvijek nije pokazao kako je "pomiješao" Rubikovu kocku, koju je bojicu izabrao, ili kartu, ili riječ iz knjige.

Dirljiva priča Marka Spelmena nanijela je suze na oči i najhladijima! U pitanju je bila crvena boja, koju je žiri nasumično izabrao. Mark je samo nastavio:

"23. decembra 2015. godine sam otkrio magiju... Supruga i ja smo pet godina pokušavali da imamo dijete, pet godina isprobavali sve. Rak joj je otkriven u trudnoći. Ali naša ćerka Izabela je preživjela hemoterapije i nastavila da bude ostvarenje svih naših snova, nakon duge borbe... Ovo sam snimio prije dva mjeseca. Ona je tada crtala samo jednom bojicom".

"Prije šest mjeseci nije htjela da spava bez svoje omiljene igračke".

U pitanju je bio mali pingvin, kao sa karte koju je žiri izabrao.

"Izabela uvijek uzima tati stvari i prije devet mjeseci ovako je ona pomiješala ovu Rubikovu kocku".

Sajmona Kauela Mark je ostavio za kraj. Pitao je koju je riječ nasumično zaokružio i u pitanju je bila riječ "šešir".

"Ovo sam snimio prije dvije godine. Sajmone, Izabela ima nešto da ti kaže", pisalo je na ekranu a zatim se čuo on, koji pita malenu djevojčicu šta misli da će Sajmon, kada bi se tata prijavio za "Talenat", zaokružiti.

Djevojčica je izgovorila riječ "šešir"!

Mark je, ipak, na samom početku rekao da je pronašao magiju i da ga je promijenila, kao i njegov život. U šouu se zbog njega prvi put u 2018. godini čulo zlatno zvono!

VIDEO:

 


Izvor: Infomedia Balkan